Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Heren 2 komt uit winterslaap

Heren 1 mag dan het nieuwe vlaggenschip van Survivors-honkbal zijn, maar "verrassingen mogen we dit seizoen van Heren 2 verwachten" meimert Jan Kotmans terwijl hij de eerste, overigens zeer gestroomlijnde, buiten-training van Heren 2 aanschouwt.

Door Matumbo de Vries

Even daarvoor heeft hij kunnen vaststellen dat een half uur voor de training reeds 8 van de 9 spelers aanwezig zijn. Mike de Haas komt gezellig een praatje aanknopen: "Ik heb in mijn carriere veel meegemaakt, maar een voorbereiding die zo goed verliep als dit jaar, daar heb ik nooit op durven hopen". De goede voorbereiding is vooral een verdienste van Viktor Clerc, die zijn - in de software engineering wereld opgedane - organisatie-talenten graag gebruikt ten verdienste van zijn honkbal team. "Op een bepaald moment konden we zelfs het hele idee 'Coach - Trainer - Speler' laten varen. We merkten dat de hoogte van de hiërarchie omgekeerd evenredig was met de productiviteit, daar moet je dan consequenties aan verbinden". Dit tot verbazing van de internet-site bezoekers die het vakje "Coach" bij heren 2 nog steeds leeg aantreffen. Hier heeft Bas "Una-Bomber-Jack" van de Pol geen boodschap aan: "Ik heb een hekel aan computers".

Even dreigde alles alsnog fout te gaan; toen vanwege contractuele verplichtingen niet langer de titel "Heren 1" gevoerd kon worden. "Dat was wel even schrikken ja", herinnert Jeroen Rappange zich, die zijn verhaal verduidelijkt met een anekdote waarin iemand wordt opgegeten door een tijger. Toen het team kort daarna werd verrijkt met de HCAW'ers Wouter van der Kamp en Francois Temminck, stonden alle koppies weer dezelfde kant op. Robert Calis hierover: "Alle koppies stonden weer dezelfde kant op, ja".

Tien minuten voor tijd komt Ino Verheul aanlopen met een voetbal aan zijn voet. "We zijn gestopt met hokjes-denken", legt hij uit, "Coach, Heren 1, Volledig Team, het zijn allemaal concepten die eigenlijk niets te maken hebben met waar het eigenlijk om gaat". Op de vraag wat dan concepten zijn waar het wel om gaat antwoordt hij: "Het gaat in ieder geval niet om concepten".

Voor de verandering zijn ook de financiën eens op orde, weet Joris van de Pol, hij spreekt daarvoor een deel van de reclame-inkomsten van Radio 538 aan, "denk je nou echt dat een Edwin Evers dat merkt?". De term "risicokapitaal" wordt zorgvuldig gemeden in het team, met name om geen slapende crediteuren of curatoren wakker te maken. Ian Hagen wil er alleen nog dit over kwijt: "Wij verkeren niet in een surséance van betaling, een herfinanciering via een emissie zou voor ons lijden tot een gezond grootboek". Het team is aan de hand van een slim opgezette infrastructuur binnen de credit management mogelijkheden die geboden worden aan het zoeken om op een oplossing binnen afzienbare tijd te komen om geld te genereren uit een eventuele beursgang. Laatste nieuws hierover is dat de gesprekken met additionele investeerders (om een overbruggingskrediet te bewerkstelligen (red.)) positief zijn verlopen.

"We hebben hier een Hans Kazan-structuur toegepast", licht Wouter Jorritsma de gaten in de boekhouding toe. De prognose is dat KPMG tot 2010 bezig zal zijn met haar audit om de verdwenen bedragen boven tafel te kunnen krijgen. Wordt vervolgd.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by