Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Oude tijden herleven in Diemen

Tweede pinksterdag werd dit jaar door veel mensen aangegrepen om eens lekker een dagje er tussen uit te gaan. Dit ging echter niet op voor het beloftenteam van TIW Survivors. De reserves van DSS kwamen de dag een zinvolle invulling geven op de Sportlaan. Gewapend met een koelbox en veel goesting trok de Diemer formatie aan het langste eind in een thriller.

Respect leek het sleutelwoord in een wedstrijd die vanaf de eerste inning op de lijn was. Op het werpen van Temminck werd in de eerste twee innings eenmaal onverdiend gescoord maar vanaf de derde inning kreeg de overjarige slagploeg toch grip op de werper. Vanaf de vierde inning was het Robert Calis die het werpen van Temminck overnam. Dit leek de aanvallende perikelen een positieve boost te hebben meegegeven aangezien er prompt werd gescoord. Het is niet de eerste keer dit seizoen dat de talentvolle formatie van de Haas een achterstand wist om te buigen tot een voorsprong.

Knap wist TIW Survivors zich terug in de wedstrijd te vechten en met een stand van 6-5 aan het begin van de negende inning rekende het team zich rijk. Calis wist zijn succesvolle reeks saves niet vast te houden en liet Bas van der Pol het karwei afmaken met het eerste en het tweede honk bezet. Van der Pol hield de ploeg aan slag goed in bedwang, maar in het veld wisten ze toch enkele honken te stelen. Met twee man uit, twee en drie bezet, de slagman op twee slag en de eerder genoemde voorsprong leken de punten in de koelbox te zitten. Het onwaarschijnlijke gebeurde: Thuis werd gestolen, en door een scheidsrechterlijke dwaling werd de bal van Van der Pol niet op waarde geschat.

De gelijkmakende slagbeurt moest TIW Survivors benutten om alsnog de winst in de wacht te slepen. Van der Pol wist het eerste honk te bereiken door vier wijdballen te incasseren. Bij afwezigheid van De Haas was de formatie aangewezen op een meesterlijke zet van interim coach Viktor Clerk. De meesterzet kwam in de vorm van een stootslag van Robert Calis die hiermee Van der Pol naar het tweede honk bracht. Ian Hagen was vervolgens de aangewezen persoon om Van der Pol binnen te slaan. Met een cleane honkslag langs de derde honkman bracht hij Van der Pol naar de thuisplaat en de deceptie voor de gasten was compleet.

Aanstaande vrijdag 24 mei staat de uitwedstrijd bij Thamen op het programma, alleen bestaat er over het al dan niet doorgaan van deze wedstrijd nog grote onduidelijkheid.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by