Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

TIW Survivors 2 winnaar in wedstrijd vol tegenstellingen

Het populaire bolwerk van De Haas wist zondag 2 juni het ambitieuze Quick Amsterdam op de knieën te krijgen. Deze inspanning leverde met een eindstand van 11-6 een wat vertekend beeld. Niet alleen waren vrijwel alle punten die de gasten wisten te vergaren onverdiend, TIW Survivors belemmerde vooral zichzelf in de poging de prestatiecurve een goede richting mee te geven.

Het eerste gedeelte van de wedstrijd leek het vooral op de werpers aan te komen. Het geluk bleek veelal aan Amsterdamse kant waar de ballen simpel verwerkt konden worden. Ook aanvallend werd geluk aangesproken om tot scoren te komen. De stand van 2-2 na vier volledige innings hield de gemoederen aardig bezig. De Diemer formatie moest op de tenen om het krachtverschil in runs uit te drukken. Na een krankzinnige rally maar ook wat geluk wisten de reserves uit Diemen op een 11-2 voorsprong te komen. Mede doordat de Diemers net niet het tiende punt verschil binnen wisten te brengen bleef deze stand staan tot laat in de negende inning.

Het patent lijkt aangevraagd als het aankomt op een interessante ontknoping in de laatste inning(s). “Dat is het hele eieren eten rondom ons spel”, verteld Ihno Verheul geanimeerd. “Wij moeten nog wennen aan het idee dat we de tegenstander onze wil kunnen opleggen”. Nadat probleemloos de ‘eerste twee nullen werden gedraaid’, leek er niks aan de hand. Closer Calis leek af te stevenen op een vlekkeloze safe.

De poging de achterstand om te buigen in een voorsprong van Quick leek door een aantal spelers van TIW Survivors aangemoedigd te worden. Oorzaken lagen in verschillende facetten variërend van communicatiestoornis tot missen van wedstrijdritme. Bovenal lijkt routine te ontbreken in de anders zo soepel draaiende machine. De veldfouten werden dankbaar benut door de Amsterdammers die nog viermaal de thuisplaat wisten te bereiken. Dit alles resulteerde in een 11-6 eindstand en twee sjagrijnige teams.

“In elk normaal bedrijf gebeuren deze dingen”, relativeert stand in tweede honkman Jeroen Rappange de situatie. “We hebben het latje hoog gelegd en dan kun je niet tevreden zijn met bepaalde geleverde prestaties”. De formatie wacht een lastige follow up komende vrijdag in Heemstede waar RCH3 gastheer is. Een vorige confrontatie ging gepaard met buitengewoon veel spanning maar resulteerde wel in een knappe overwinning van TIW Survivors.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by