Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

TIW Survivors 2 andermaal te sterk voor RCH 3

Vrijdag avond 7 juni te Heemstede stond de lastige uitwedstrijd op het programma tegen de sympathieke formatie die als RCH 3 door het leven gaat. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een ouderwetse honkbal avond van te maken: Volle tribunes, Bier, cracker jacks en matig weer. Het enige wat eigenlijk ontbrak was het team van TIW Survivors wat niet door de bond op de hoogte was gesteld van het wijzigen van de aanvangstijd.

Met een half uur vertraging kwam de wedstrijd direct met snelheid op gang. Het volledige negental wist in de eerste inning aan slag te komen en daar een voorsprong van 0-3 aan over te houden. Verdedigend werd de Diemer formatie aanvankelijk nauwelijks op de proef gesteld. Het had er alle schijn van dat TIW Survivors het geluk met zich zou hebben deze avond. Van der Kamp kreeg in de ‘hot corner’ een bal tussen zijn ogen geslagen die hij ogenschijnlijk moeiteloos weg ving en daarmee zijn levensverwachting wat opkrikte. Achteraf wist van der Kamp te melden de bal nooit te hebben gezien. Een zeer onwaarschijnlijke schijn vangbal van eerste honkman Calis onderstreepte het vertrouwen wat hij geniet van skipper Mike de Haas. Het waren zomaar wat gebeurtenissen die het geluk onderstreepten.

De diesel van werper Temminck lijkt eindelijk op gang te zijn gekomen; RCH 3 staat bekend om haar sluggers maar wist geen grip te krijgen op de screwballs. Pas in de vierde inning wist RCH 3 tot scoren te komen en luidde een diep geslagen bal van Paul de Bree de verzuiling in van de pitch sequence van Temminck. Bas van der Pol mocht de schade herstellen en wist het uiteindelijk redelijk dicht te houden in deze inning.

Met een stand van 4-6 ging de wedstrijd de laatste fase in. Invallende duisternis en verlichting die niet aan mocht van de bond waren er de oorzaak van dat er slechts 5 innings gespeeld werden. TIW Survivors wist nog eenmaal tot scoren te komen waarna van der Pol de save op zijn naam mocht proberen te brengen. Uiteindelijk wisten de Heemsteders de eindstand op 5-7 te bepalen.

Skipper Mike de Haas toonde zich niet in het geheel ontevreden maar wilde als kanttekening wel kwijt dat er veel en veel te veel honklopers waren achter gebleven. “Maar in deze fase van de competitie moet je gewoon vreselijk blij zijn als je punten mee kunt pakken”. Ian Hagen wist daar het volgende over te zeggen: “Europees overwinteren blijft onze doelstelling”.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by