Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

TIW Survivors 2 ontdoet zich van tam Pirates 4

Op papier leek deze beladen derby niet meer dan een formaliteit voor de enthousiaste gastheren uit Diemen. De hekkensluiter uit Amsterdam begon dan ook met knikkende knieën tegen de geoliede machine die naast skipper annex scheidsrechter Mike de Haas ook niet over derde honkman Wouter van der Kamp kon beschikken. Hij nam bij de warming up de term “bal tussen je tanden” erg letterlijk op en werd getrakteerd op een enkele reis naar het ziekenhuis.

Bij afwezigheid van een scheidsrechter ging de wedstrijd van start onder de bezielende leiding van Mike de Haas. Enkele veldfouten aan Diemer zijde gaven de Amsterdammers een snelle 0-1 voorsprong. Aanvallend werd dit snel recht gezet. Vrijwel iedere inning kwam de thuisploeg tot scoren en wist zich daardoor naar een 15-2 voorsprong te knokken. Agressief honklopen speelde hierin een belangrijke rol.

Robert Calis mocht in de zevende inning het karwei klaren. Starter Temminck hield het na vier innings al voor gezien. Calis opende moeilijk en moest direct twee honklopers toelaten op de honken. Closer Bas van der Pol wist de schade uiteindelijk redelijk te beperken. Er werd nog driemaal gescoord en de mercy rule kon worden toegepast om een vroegtijdig einde te maken aan deze wedstrijd die gedeeltelijk werd ontsiert door relletjes langs de kant.

Aanvallend kwam vooral Ian Hagen positief in beeld. Hij sloeg tweemaal een tweehonkslag en driemaal een honkslag. Dit wist hij te bewerkstelligen in vijf slagbeurten. Een slaggemiddelde van 1.000 dus. Een korte reactie van Hagen: “Aanvallen blijft voor mij de beste verdediging, en als ik zie dat de rest van het team het laat liggen neem ik iedereen op sleeptouw”. TIWSurvivors wist tweemaal vier wijd te incasseren, niet geheel toevallig allebei op naam van Temminck die hierover niet meer kwijt wilde dan “Als ze die balletjes langs de plaat blijven gooien ben ik de laatste om te heroverwegen eens de knuppel uit mijn nek te halen”.

Komend weekend is TIWSurvivors 2 door het wegvallen van Hoofddorp Pioniers vrij gesteld van het spelen van een wedstrijd. 30 Juni staat de kraker tegen het hoog geklasseerde Vennep Flyers op het programma. Er zijn alleen combi-kaarten verkrijgbaar, welke bij Jan Kotmans te bestellen zijn.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by