Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Vennep Flyers moet diep buigen voor ontketend TIW Survivors 2

Onder de rook van Schiphol groeien vaak de mooiste bloemen. Links en rechts worden deze zelfs geveild. Zondag kwam aan deze serene rust een abrupt einde. De colonne van De Haas raasde over het sympathieke team uit Nieuw Vennep heen en liet er derhalve geen gras dan wel bloemen over groeien. De uitslag sprak boekdelen: 6-22.

De kraker op papier bleek in de realiteit een wedstrijd die zich even zo goed in de onderste regionen van de vierde klasse F had kunnen voltrekken. Een vermakelijk schouwspel vol verdedigende en aanvallende fouten aan beide kanten zorgde echter nog voor de nodige hilariteit onder het in grote getale toegestroomde publiek. Ondanks de WK voetbal finale die vrijwel gelijktijdig gespeeld werd waren alle combi kaarten weken van te voren uitverkocht.

“Never change a winning team”, moet skipper De Haas gedacht hebben toen hij weer dezelfde opstelling de wei in stuurde als een wedstrijd eerder. Aanvankelijk verliep het uitermate moeizaam voor de talenten uit Diemen. De bullpen moest worden aangesproken om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Aanvallend wist de formatie pas laat in de wedstrijd een vuist te vormen op de tot op dat moment uitermate effectief acterende spin bowler van Vennep Flyers. De keuze om deze werper nog langer door te laten gaan werd dan ook resoluut afgestraft door het honkbalbolwerk uit Diemen.

De reserves uit Diemen wisten 22 honkslagen te produceren waaronder vier dubbels en een triple. Wouter Jorritsma over zijn driehonkslag: “Wat Marcel Joost bepleit is nu precies het makke van Nederland: we zoeken naar de messias. Gevolg is dat die automatisch van tijd tot tijd opstaan, waarna we massaal achter ze aanhollen. Of hij nu Lars Koehorst heet, Morris Cranston of Nina Brink. En een jaar later staan we voor janlul op een berg te wachten tot een ruimteschip ons zal meenemen.”

Vorm van de dag, zo kan de prestatie worden uitgelegd. Wie in elk geval in de vorm van zijn leven stak was Wouter van der Kamp die eindelijk gebroken lijkt te hebben met zijn slump die hem dit seizoen kenmerkt. Drie hits liet hij noteren en beloofde en passant dat er nog veel meer aan zit te komen: “Het is natuurlijk onzin om al je kruit een beetje te gaan staan verschieten in het begin van het seizoen.” Hiermee liep Van der Kamp al enigszins vooruit op de krachtmeting met de reserves van DSS op zondag 7 juli aanstaande en wilde een voorzichtige winstwaarschuwing loslaten.

Voor de beladen wedstrijd van aanstaande zondag in het Pim Mulier stadion zijn extra kaarten beschikbaar gesteld na indringend overleg met de gemeente. Er is een oplossing gevonden om de 10.000 belangstellenden een zitplaats te garanderen; men zal eerder aanvangen met het opstellen van de tribunes die uiteindelijk bedoeld zijn om de toeschouwers voor de Haarlemse honkbalweek te herbergen.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by