Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

TIW Survivors behoudt tactisch vernuft voor de laatste inning

Lang bleef het spannend in Diemen. Het gemotiveerde Terrasvogels 2 mocht een poging wagen de lijstaanvoerder punten afhandig te maken. Dat leek ze ook aardig te lukken totdat een rally van Diemer zijde er voor zorgde dat er een voorspong te noteren viel. Werper Temminck liet bij een 6-4 voorsprong in de vijfde inning de honken rustig vol lopen om doodleuk het werpen uit te besteden aan Robert Calis. Calis heeft hemel en aarde moeten bewegen om in elk geval bij de wedstrijd aanwezig te kunnen zijn. Naar verluid heeft de marechaussee hem uren op Schiphol vastgehouden op gezag van een honkbalteam uit Santpoort.

Calis wist de schade zeer kundig te beperken. Aanvallend leek TIW Survivors echter meer op een gekantelde vrachtwagen combinatie dan een ‘bombsquad’, wat het zo nu en dan pretendeert te zijn. Wellicht dat de afwezigheid van ‘Unabomber’ Bas van der Pol hier iets mee te maken heeft. In elk geval namen beide werpers de term ‘pitchers don’t hit’ wel heel letterlijk op. Beiden wisten de honken niet te bereiken middels een honkslag.

De einduitslag leek in de voorlaatste inning op de borden te staan. 7-6, daar konden de meeste spelers zich in vinden. Bij deze redenatie was er geen rekening gehouden met de Santpoorter formatie. De kleine mogelijkheid die er lag om te scoren werd met beide handen gegrepen. Niet voor het eerst dit seizoen moest de Diemer formatie derhalve een poging wagen om in de laatste inning het winnende punt binnen te slaan. Met skipper De Haas aan slag en on deck Van der Kamp en Temminck was de opdracht duidelijk. De Haas wist niet op de honken te komen waarop Van der Kamp het initiatief naar zich toe trok. Een honkslag bracht hem op het eerste honk. Temminck voerde de hit and run redelijk uit en bracht Van der Kamp een honk verder. Aan Jeroen Rappange de taak om de man in scoringspositie binnen te slaan. Met het vuur in zijn ogen sloeg hij de bal rechtstreeks het linksveld in waarop Van der Kamp wist te scoren. Niet in de laatste plaats omdat de outfielder zich ongeveer tien seconden heeft staan afvragen wat hij met de bal moest.

De eindstand van 8-7 verdwijnt in de boeken en TIW Survivors staat iets steviger aan kop na deze overwinning. De wedstrijd in Santpoort schijnt een lastige te worden, ons is toevertrouwd door de heren van Terrasvogels dat er hoe dan ook verloren gaat worden. Schijnbaar moet er olie op het vuur gegooid worden om er plezier in te houden, wat voor de formatie van De Haas uitsluitend een uitdaging zal gaan vormen.

De komende twee weken staan er geen wedstrijden op het programma, wat door veel spelers zal worden aangegrepen om de Zuid-Europese boulevards te bemannen. Vanaf 4 augustus zal de competitie hervat worden, dan staat de uit wedstrijd tegen Quick Amsterdam op het programma.

Enkele statistische gegevens:
- Ian Hagen sloeg 4 uit 5, maar wist slechts 1 maal te scoren in tegenstelling tot Jeroen Rappange die 3 uit 6 sloeg maar 2 keer tot scoren kwam
- De 500e plate appearance van dit seizoen kwam op naam van Francois Temminck, hij wist dit helaas niet op te luisteren met een honkslag
- Het trio Ihno, Ian en Jeroen wist 12 van de 18 total bases te bereiken
- Francois Temminck heeft al sinds 2 juni geen honkslag meer geslagen wat hem op eenzame hoogte brengt samen met zijn illustere voorganger Ferdinand van Ruysdaal, die ooit het clubrecord op zijn naam wist te zetten door drie maanden geen honkslag te slaan
© 2002-2013 hcaw.net - powered by