Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Oudste honkbalclub van Nederland getrakteerd op ouderwets pak slaag

Zelfs een kleine twee uur voor aanvang van de wedstrijd lag het veld alsmede de kantine van AHC Quick er verlaten bij in Amsterdam. De oude kantine, de begroeide tribune en de door de vogels vol gepoepte dug outs lieten aan duidelijkheid niets te wensen over: Historische grond werd betreden, en honkbal heeft hier geleefd. De nadruk lag vandaag dan ook op het verleden aangezien slechts enkele verdwaalde golfspelers het veld wisten te vinden om de wedstrijd te bekijken. Waren de supporters nou wel gekomen dan hadden ze kunnen genieten van een open wedstrijd met veel aanvallende elementen.

Na de eerste inning hadden beide teams de volledige slagploeg aan slag gekregen en was de tussenstand van 5-5 reeds een feit. De gastheren wisten in hun rally nog een homerun te slaan op het teleurstellende werpen van Temminck. TIW Survivors kwam in de tweede inning al op een 10-5 voorsprong en wist dit gat ook vast te houden door de aanpassingen die skipper De Haas had doorgevoerd in zijn team. Bas van der Pol nam het werpen van Temminck over die verdween in het middenveld. De formatie pakte de wijzigingen goed op en wist aanvallend uiteindelijk goed op dreef te komen.

Tegelijkertijd werd het infield een hecht geheel waarin nauwelijks ruimte bleek voor de aspiraties van Quick om nog tot scoren te komen. Ian Hagen liet evenals Wouter van der Kamp zien zich prima thuis te voelen op nieuwe posities. Hagen hierover na afloop: “Het is duidelijk dat Mike (De Haas, red.) een ingrijpend keuzevraagstuk voorgeschoteld kreeg dat alleen maar kon worden aangenomen als de technische en tactische mogelijkheden nauwkeurig op elkaar werden afgestemd. Aan alle eigenschappen van de posities hangt nou eenmaal een gewicht.” Teammanager Viktor Clerk voegt hier aan toe: “De keuzeproblemen ontstaan door een rijkdom aan varianten lossen we op door kwalitatief verschillende spelers met elkaar te vergelijken. The Melting Pot in de Verenigde Staten lijkt mij illustratief voor deze situatie.”

Joris van der Pol bood de redactie echter een kijkje achter de schermen bij Radio 538, waar nadrukkelijk een andere visie op dit vraagstuk uit naar voren kwam. “De ontwikkeling van een merkbeeld is een van de belangrijkste instrumenten om productdifferentiatie tot uiting te brengen. Een merkaanduiding is een soort visitekaartje en ik denk dat het dan ook niet handig is om je identiteit in te leveren. Mensen moeten hun positie dus aanhouden om een smoelwerk en herkenbaarheid te vormen. Ik zal Erik (De Zwart, red.) eens meenemen om te laten zien hoe het wel moet!”

“Never change a winning team is in elk geval een regel waar we niks mee kunnen” licht De Haas zijn aanpassingen toe. Na acht innings bleek zijn stelling stevig onderstreept getuige de plichtmatige 18-6 overwinning. Wederom verdwenen er twee wedstrijdpunten in de koelbox.


Opmerkelijk:

- Skipper De Haas liet weten zich te hebben verloofd, 01-02-03 is de datum waarop hij in de echt zal worden verbonden. Namens de redactie (wederom) felicitaties!
- Bas van der Pol wist zeven volledige innings te blijven staan op de heuvel, een persoonlijk record.
- Wouter van der Kamp sloeg tot aan vandaag geen enkele tweehonkslag, maar wist er vandaag back to back twee te produceren.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by