Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Shutout bijna tastbaar voor werper Calis in "vier punten wedstrijd"

De titanenstrijd in Diemen tussen de nummers één en twee van de competitie kreeg een valse start. Aan Diemer zijde werd alles in de eerste inning stevig dicht gehouden onder aanvoering van een sterk werpende Robert Calis. RCH/Pinguins leek een verkeerde keuze gemaakt te hebben in hun starter die niet kon voorkomen dat er in de eerste inning maar liefst negen maal gescoord werd. De keuze van de Heemsteders om een reliever in te zetten was dan ook niet meer dan logisch te noemen.

De stand van 9-0 bleef lang staan, de Diemer formatie wist zelfs tot een 10-0 stand te komen. Werper Calis had op dat moment zicht op een 2 hit shutout. In de eerste helft van de zevende inning zorgde een vangfout van tweede honkman Bas van der Pol er echter voor dat de gasten er weer zin in begonnen te krijgen. Liefst driemaal werd er deze inning gescoord en het was aan TIW Survivors om aanvallend nu goed voor de dag te komen. De Diemers maakten gebruik van enkele verkeerde pitches om de voorsprong in deze inning naar 11-3 uit te breiden. Het was dezelfde pitch sequence die het verzet van RCH/Pinguins brak. In de achtste inning wist Mike de Haas het verschil op tien runs te brengen door Ian Hagen binnen te slaan met een diepe honkslag. De einduitslag werd hierdoor bepaald op 13-3 dankzij de mercy rule.

Het was Jeroen Rappange die zijn enthousiasme na afloop niet voor zich kon houden:”Heb je het gezien? Dat zal best…ik vind het verklaren en analyseren van de waargenomen verschijnselen een sterk punt van ons verdedigend systeem.” De midvelder liet verder los niet zo naar de stand te willen kijken:”We gooien te gemakkelijk alles in een kwantitatieve formulering met als gevolg dat we kwijt zijn waar het eigenlijk om zou moeten gaan.” Dit is opmerkelijk aangezien het team van skipper De Haas al maanden stijf bovenaan staat.

Viktor Clerk weet de zaak erg scherp te relativeren: “Laten we heel die 80/20 regel nou vergeten en gewoon onze wedstrijden blijven winnen. De hele problematiek rondom de toerekening van overhead kosten neem ik wel met de heer Kotmans door, ik wil het daar bij laten.”

Aanstaande vrijdag kan coach De Haas een beroep doen op een fitte selectie wanneer er moet worden aangetreden tegen Pirates 4. De wedstrijd zal om 19.00 aanvangen op het terrein van Pirates. Vanwege de grote belangstelling voor deze wedstrijd wordt u geadviseerd om met het openbaar vervoer te komen.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by