Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

TIW Survivors 2 treft twee tegenstanders in Pirates 4

Gemakzucht en onderschatting vormen geduchte tegenstander

De confrontatie van 16 augustus met het Amsterdamse Pirates leverde een vermakelijk schouwspel op voor de 1.630 toegestroomde toeschouwers, voor de kwakkelende teams was het iets minder prettig toeven in de zinderende hitte. De lijstaanvoerder leek scherp aan de wedstrijd te beginnen tegen de gastheren. Bij afwezigheid van Jeroen Rappange mocht Temminck het proberen als lead off slagman die deze avond prompt driemaal wist te scoren.

Het regende runs, zeventien in getal voor de formatie van skipper De Haas. Dit overigens niet geheel als verdienste van de Diemers, Pirates wist met matig veldwerk de gasten een goed eind op weg te helpen. Startende werper Temminck moest na 3 1/3 inning het werpen overdragen aan Robert Calis. Calis wist zich niet altijd gesteund door zijn veld wat op enkele momenten het af liet weten. Heel even leek de wedstrijd negen innings te gaan duren, maar de reserves uit Diemen lieten aan duidelijkheid niets te wensen over. In de zevende inning werd de stand 6-17 op het scorebord genoteerd en verdedigend wisten de Diemers dit vervolgens goed dicht te houden.

Team manager Viktor Clerc over het matige optreden:’We wisten weliswaar achttien honkslagen te produceren en bijna net zoveel runs over de plaat te krijgen maar dat is een zwaar vertekend beeld. Bij de verklaring van de hoogte van de aantallen runs die we scoren wordt van een of andere winstmaximalisering uitgegaan. Zodra we andere parameters in ogenschouw nemen, komt aandacht voor oogmerken zoals de stand in de competitie naar voren. Of ik tevreden ben? We hebben weer twee punten mee naar huis genomen.” Een politiek niet geheel onverantwoorde verklaring van Bas van der Pol die de wedstrijd vanaf de zijlijn bekeek: “Alternatieve geneesheren hebben mij er op gewezen dat mijn arm even rust nodig heeft. Gelukkig respecteert een ieder dit, anders heeft niemand er niets aan.”

Vooralsnog staat TIW Survivors 2 er goed voor, de zon schijnt in Diemen bij het handhaven van de eerste plaats in de competitie. Afgelopen weekend wist DSS met 11-7 van RCH te winnen en ook Vennep Flyers boekte een overwinning van 7-8 op Terrasvogels. De spanning in de competitie stijgt met de week als het einde met rasse schreden nadert. De formatie van De Haas is nog maar net terug van het zomer reces of een volgende onderbreking dient zich aan. Zaterdag 31 augustus om 14.30 moeten de reserves uit Diemen pas weer aan de bak als de lastige uit wedstrijd tegen titelkandidaat Vennep Flyers op het programma staat. Naar verluid zal Mike Tyson worden overgevlogen om samen met Ted van der Parre de eerste bal van de nu al beladen confrontatie te gooien.

Opmerkelijk:
- Tegen Pirates wist Joris van der Pol vier hits te produceren uit zes slagbeurten. Twee hiervan waren dubbels, wat hem op 6 total bases brengt in deze wedstrijd.
- Het slaggemiddelde van het team tegen Pirates was .450, het hoogste gemiddelde tot nu toe in een wedstrijd.
- Het onbase percentage lag met .551 beduidend hoger dan in welke eerder gespeelde wedstrijd dan ook
© 2002-2013 hcaw.net - powered by