Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Trainen is winnen

De reserves van TIW/Survivors deden hun naam geen eer aan in Nieuw Vennep. Reeds twee weken is er al niet meer getraind aan de Sportlaan in Diemen en toch wisten de mannen van playing coach De Haas de goede bedoelingen van Vennep Flyers een aanval te doen op de koppositie af te slaan. “Waar TIW dan wel voor staat? Misschien techniek is wetenschap” oreert derde honkman Wouter van der Kamp.

De wedstrijd leek vanaf het begin boeiend. De eerste inning leverde immers direct een 2-1 tussenstand op het scorebord, een inning later wist de Diemer formatie dit zelfs uit te bouwen tot een 2-8 voorsprong. Aanvallend zakte de wedstrijd daarna tot een bedenkelijk niveau, waardoor het op verdedigend werk aankwam. Door een enkele verdedigende fout aan beide kanten en een klein opstootje leefde de wedstrijd weer heel even op. Met een stand van 5-10 brak de negende inning aan waarin TIW/Survivors het aan slag liet afweten op de tweede reliever van Vennep Flyers. De gastheren wisten nog drie runs te produceren waardoor de eindstand op 8-10 in Diemer voordeel bepaald werd.

“Een bittere pil”, sprak Sven Jonker van Vennep Flyers die inzag dat de titelkansen hiermee sterk gereduceerd waren. Dat de barbecue na de wedstrijd niet doorging leek hem nog meer dwars te zitten. Jonker bleek niet alleen te staan in deze mening, zo bleek uit de reactie van teamgenoot Jurriaan Rijnbeek: “Je ziet toch dat de aanpassingen die we maken te weinig effect sorteren op de korte termijn, we richten onze pijlen dan ook op volgend seizoen.” Skipper de Haas van TIW/Survivors heeft minder tijd om te wachten aangezien hij al in een vroeg stadium heeft aangegeven de felbegeerde kampioensring aan het eind van dit seizoen om één van zijn vingers te willen hebben. Het liefst zelfs twee.

Wie de langste adem heeft dit seizoen moet nu blijken uit de verrichtingen van DSS en TIW/Survivors. DSS heeft tot nu toe acht verliespunten, de Diemers hebben er tot nu toe vijf laten liggen. De confrontatie die op 8 september gepland staat zou een beslissing kunnen brengen in de competitie. TIW/Survivors zou bij winst een week later in de uitwedstrijd bij Terrasvogels de titel kunnen pakken.

Enkele opmerkelijke gegevens:
- Robert Calis wist als werper een shut out te gooien, historici spreken van een uniek moment in de geschiedenis van de club. De laatste keer dat dit is gebeurd was in 1987 toen werper Maraza Kazan van Unique Giants een perfect game wist te gooien.
- Jeroen Rappange honkbalt liever alleen. De tweede honkman liet dit tot uiting komen door drie man op rij in één inning uit te maken.
- TIW/Survivors had ondanks een blessure van Van der Kamp geen wissels nodig en dus ook niet meegenomen.
- De 200e hit van TIW/Survivors werd geslagen door Jeroen Rappange die middels een infield hit de honken wist te bereiken.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by