Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Donkere wolken en DSS staan vroegtijdige beslissing in de competitie in de weg

Diemen – Met nog drie wedstrijden in het vooruitzicht en even zoveel verliespunten voorsprong op de titelkandidaat DSS lijkt TIW/Survivors de titel voor het grijpen te hebben. De 3-3 eindstand (bereikt na vijf innings afgelopen zondag) is dan wellicht weer een verliespunt daar waar de Diemers de beslissing graag hadden willen forceren in de vierde klasse F, het is altijd nog beter dan verliezen.

Het veld lag er prima bij de hele middag, om onduidelijke redenen moesten beide teams echter wachten tot 18.00 om alsnog de confrontatie af te kunnen werken. Dit bracht niet alleen met zich mee dat de duisternis een vroegtijdig einde zou gaan brengen aan dit treffen, tevens was de neerslag een spelbreker. Met het ontbreken van de gebroeders van der Pol en van der Kamp begon het team van De Haas aangevuld met twee spelers uit de junioren bovendien gehavend aan de wedstrijd. Mathijs Blits bemande het linksveld en Michiel Niemeyer stond als releiver klaar om Temminck te vervangen op de heuvel.

“Er moesten concessies gedaan worden” lichtte De Haas zijn nieuwe opstelling toe. “We hebben te maken met de arm van Robert Calis die zijn filtersigaret nog maar net kan optillen, een aanpassing achter de plaat waardoor Ian Hagen het derde honk met zijn leven verdedigt en een andere invulling van het outfield waardoor Wouter Jorritsma het tweede honk gezelschap komt houden.” Het zijn in een notendop zomaar wat problemen die de structuur kenmerken binnen dit gezelschap. “De tijd van Joegoslavische democratie is wel voorbij hier in Diemen” licht Viktor Clerc de beleidsbepaling toe.

Hoe het ook zij, er mocht niet verloren worden tegen de mannen van DSS. Na de eerste slagman met drie slag aan de kant te hebben gezet mocht werper Temminck de dugout weer in om beschutting te zoeken tegen de regen. Bij terugkomst in het veld bleek al snel dat dit niet bepaald positief uitpakte aangezien er nog dezelfde inning tweemaal werd gescoord door DSS. Het was Ian Hagen die later in de wedstrijd de stand weer in evenwicht bracht door twee man over de thuisplaat te brengen met zijn tweehonkslag. Neem een gemiddeld ander veld ergens ter wereld en deze bal zou ongetwijfeld het terrein hebben verlaten.

De wedstrijd vorderde gestaag. Beide ploegen gaven elkaar weinig toe maar wisten beiden toch nog eenmaal tot scoren te komen. Invallende duisternis bracht een einde aan de wedstrijd waarmee de eindstand van 3-3 een feit werd. Gemengde gevoelens overheersen na afloop. Enerzijds blijdschap vanwege het feit dat de voorsprong in stand is gebleven in de competitie en er niet verloren is, anderzijds had men hier graag willen winnen. “Je moet realistisch zijn en gewoon stellen dat je hier heel blij mee mag zijn aangezien we als team niet eens volledig waren vandaag” stelt skipper De Haas. “Je weet van te voren dat de keuze van de pitch sequence uit een aantal mogelijkheden mede gebaseerd blijft op een subjectief oordeel omtrent te verwachten ontwikkelingen tegen DSS” legt hij verder uit. Mathijs Blits die het derde punt wist te scoren probeerde zijn debuut bij de reserves van TIW/Survivors onder woorden te brengen: "ongelofelijk wat hier vandaag is gebeurd, ik ben blij dat ik me positief heb kunnen profileren met het oog op de toekomst".

Met nog drie wedstrijden in het vooruitzicht weet de Diemer formatie welke taak het te volbrengen heeft. Er moet nog tweemaal gewonnen worden om de kampioensringen uitgereikt te kunnen krijgen. Zondag 15 september staat de eerstvolgende wedstrijd op het programma tegen het wisselvallige Terrasvogels waar de Diemers eerder dit seizoen door gebrek aan concentratie al eens twee kostbare punten heeft laten liggen.

Opmerkelijk:
- Jeroen Rappange wist zijn hitting streak niet te verlengen. In veertien wedstrijden wist hij elke keer een honkslag te produceren, deze keer bleek het hem niet gegund.
- Met een team slaggemiddelde van .250 speelde TIW/Survivors aanvallend de op één na slechtste wedstrijd.
- Zowel Mike de Haas als Ian Hagen wisten een tweehonkslag te produceren en zorgden gezamenlijk voor 3 RBI’s, gelijk aan het totale aantal runs.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by