Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Terrasvogels kan belofte niet waarmaken tegen ontketend TIW/Survivors

Robert Calis gevierde man met tweede achtereenvolgende shutout

Diemen - De met goud geplaveide weg richting het kampioenschap liet dit weekeinde afslag Santpoort aan zich voorbij gaan. Het plaatselijke Terrasvogels mocht op eigen terrein de Diemer intercity proberen af te stoppen. Stuurman De Haas kent echter maar één eindhalte en dat is beslist geen Santpoort zoals gisteren bleek. Niets ontziend werd Terrasvogels voor eigen publiek getrakteerd op een 4-13 nederlaag.

Reputaties werden gebroken in een enerverende wedstrijd. Terrasvogels maakte in de eerste innings direct gebruik van enkele fouten in de defensie van TIW/Survivors. Toch wist het geen afstand te bewerkstelligen, de Diemer formatie kwam langzaam langszij. Aanvallend begon het steeds beter te draaien, met name de sleutelmomenten werden positief ingekleurd wanneer honklopers in scoringspositie stonden. Er werd agressief honk gelopen en aan slag ontbrak het ook niet aan pure wilskracht en mentale gehardheid. Ian Hagen excelleerde door 1.000 te slaan, waar het team gemiddelde deze wedstrijd op .341 lag. Robert Calis kwam op een moyenne van .500 waar hij in verdedigend opzicht ook al een stempel op de wedstrijd wist te drukken. Negen innings lang hield hij de Santpoorter slagploeg in bedwang en wist daarmee eens te meer een shutout te bereiken.

De laatste nederlaag dateert alweer van 7 juli, toen werd in het Pim Mulier stadion nipt verloren van DSS. Inmiddels is de formatie zeven duels op rij ongeslagen en hoopt het daar een passend vervolg aan te kunnen geven in de komende thuiswedstrijd tegen Quick Amsterdam. “Natuurlijk ligt de druk nu aan onze kant, het is tenslotte de kampioenswedstrijd” oreert interim persvoorlichter Wouter Jorritsma. “Niet voor niets zijn er inmiddels 2.000 kaarten verkocht voor dit treffen”. Van spanning is volgens Jorritsma geen sprake die gemakshalve verwijst naar eerdere confrontaties die met groot verschil in Diemer voordeel werden beslist.

Van spanning is volgens enkele teamgenoten van Jorritsma echter wel sprake. Zo geeft Joris van der Pol te kennen niet te weten hoe het team presteert onder druk. Ihno Verheul kan al langere tijd niet meer met de druk omgaan en weet van gekkigheid niet eens meer of hij nou kaas of vingertoppen op zijn brood wil. “Dat zijn wel factoren die onderschatting enigszins in de hand werken”, geeft skipper De Haas direct toe. “We hebben te maken met irrationele emotionele handelingen die uniek zijn in onze beleving en daar moeten we toch mee om zien te gaan.”

Zondag aanstaande (22 september) om 14.00 speelt TIW/Survivors de kampioenswedstrijd thuis tegen Quick Amsterdam. Parkeerkaarten kunnen worden besteld bij Paul Visser, toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de 150 grotere postkantoren en GWK’s.

Opmerkelijk:
- Ian Hagen sloeg 1.000 in deze wedstrijd en wist vier van de dertien runs te scoren.
- Deze keer geen scheldpartijen, er werd slechts gelachen om veelvoudige scheidsrechterlijke dwalingen.
- Bas van der Pol wist voor het eerst dit seizoen in een wedstrijd geen honkslag te produceren. Het vermoeden bestaat dat zijn hits zijn ingepakt en verscheept naar Huizen.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by