Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

TIW/Survivors sleept kampioenschap in de wacht

Quick Amsterdam laat Diemen trillen op haar grondvesten

Diemen – Van te voren had niemand Quick Amsterdam ook maar een minieme kans gegeven op een overwinning in Diemen. Toch heeft het de Diemer formatie bloed zweet en vooral tranen gekost om een zwaarbevochten overwinning diep in de negende inning veilig te stellen. “Presteren onder druk is onmiskenbaar een suggestief facet van ons spel, wat er in een wedstrijd als vandaag gewoon niet uitkomt” legt playing coach Mike de Haas uit.

Maar liefst 1.350 betalende toeschouwers kregen tussen de regenbuien door een spannende wedstrijd voor de kiezen. Rationeel denken en daarnaar handelen maakte plaats voor emotie binnen de krijtlijnen. Derhalve was het niveau sterk wisselend. Maar zodra de zon scheen werd er niet gescholden na een onbeholpen moment van diverse spelers.

Quick kwam op het werpen van Robert Calis direct sterk uit de startblokken. Brutaal werden de gastheren op achterstand gezet in de openingsfase van de wedstrijd. De pretenties van de reserves uit Diemen werden in de wind geslagen, en het toegestroomde publiek werd urenlang in de greep gehouden van de Amsterdammers. De wind waaide vandaag geen ballen op de rails en tot overmaat van ramp moest Robert Calis bij een 5-5 stand in de zevende inning het werpen overlaten aan reliever Bas van der Pol die dezelfde inning niet kon voorkomen dat er nog tweemaal werd gescoord door Quick. De Diemers wisten in de voorlaatste inning nog eenmaal tot scoren te komen waardoor de 6-7 stand op het immense scorebord verscheen bij het ingaan van de laatste inning.

Het werd angstvallig stil in Diemen, waar nu de loodzware taak aan TIW/Survivors uitbesteed werd deze wedstrijd nog tot een goed einde te brengen. Een rellerige sfeer op de tribunes bracht onrust in het homogene geheel waar zorgvuldig aan gewerkt was dit seizoen. Zou het dan alsnog mis gaan? Bas van der Pol wist zichzelf in scoringspositie te brengen en werd door Robert Calis koelbloedig binnen geslagen. Hierdoor kwam de stand op 7-7 en was het kampioenschap binnen. De zege werd veilig gesteld door Mike de Haas, die de offspeed pitch op waarde wist te schatten en Quick trakteerde op een cleane hit diep in het linksveld. Hiermee bracht de Haas Calis over de thuisplaat en was de zege een feit; twee punten verdwenen in de gourmetpan.

Champagne, Leidseplein, gourmet, de avond ging voor intimi nog wel even duren. Maar voordat het zover was werd het gehele team gehuldigd in de kantine waar wedstrijdsecretaris Loek Christiani het gehele team trakteerde op wijn. Voorzitter Jan Kotmans was onder de prominente aanwezigen het minst verrast door de prestatie van de reserves:”Aan het begin van het seizoen heb ik dit al eens gezegd, dit hadden we kunnen zien aankomen. Hoe dat volgend jaar moet met twee teams in de derde klasse? Daar kom ik op terug”.

Tussen het eten van de rauw gebakken stukjes vlees door werd er voorzichtig vooruit gekeken naar volgend seizoen. Dat valt niet mee vertelt Viktor Clerc:”Dat analyse en beleid niet altijd overeenkomen is ons al duidelijk geworden, beleidsoverwegingen spelen een rol in de benadering van het vraagstuk wat speelt omtrent volgend seizoen. Ik heb mensen gesproken die door willen gaan en ik heb mensen gesproken die door willen gaan, dat is altijd lastig.” Robert Calis betrekt een woning in Tilburg, Wouter Jorritsma woont in Delft, Bas van der Pol studeert in Den Haag en Soesterberg mag Wouter van der Kamp als nieuwe inwoner begroeten. Binnen deze problematiek wil Clerc alleen maar spreken van uitdagingen. Joris van der Pol heeft hier heel andere gedachten over: “Ik heb hier heel andere gedachten over.” Hij gaat verder: “Er zijn altijd factoren die je beleid helpen bepalen, je weet tenslotte niet of er volgens jaar weer mensen zijn die vingers moeten missen, of de douane weer spelers vast gaat houden en of we de steun van mensen als Ted van de Parre nog wel hebben. Toch lijkt het er op dat iedereen zich kan vinden in de huidige bezetting en dat zelfs de jongens overgekomen van HCAW (Temminck, van der Kamp red.) hun draai hier hebben kunnen vinden. Lijkt mij geen onbelangrijk punt.”

In de huidige omstandigheden is toetreding tot de derde klasse bewerkstelligt en doorzichtig te noemen. Voor de volledigheid zal het team van skipper De Haas nog een uitwedstrijd moeten spelen bij Pirates. Hier zal onvoorwaardelijk gestreden worden voor de winst om het seizoen toch in stijl af te kunnen sluiten. Dit treffen staat gepland op 29 september om 14.30. De combi kaarten zijn reeds uitverkocht, waardoor supporters genoegen moeten nemen met een plaats tussen Pirates aanhang, bejaarden en minder valide toeschouwers.

Opmerkelijk:
- Wouter van der Kamp heeft inmiddels drie wedstrijden achter elkaar niet gespeeld, achter de schermen beweren boze stemmen dat van der Kamp geblesseerd is.
- Ian Hagen wist zich geen raad met de lastige werper van Quick en sloeg prompt 0 uit 4
- Bas van der Pol wist na zijn teleurstellende comeback van vorige week orde op zaken te stellen met een slag gemiddelde van .600, het hoogste gemiddelde deze wedstrijd. Tevens was de run die hij scoorde het kampioenspunt.
- Mike de Haas wist rbi nummer 180 binnen te slaan van dit seizoen.
- Robert Calis scoorde de 200e run van het seizoen.
- Viktor Clerc werd voor de zesde maal dit seizoen geraakt door de werper en staat daarmee op eenzame hoogte.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by