Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

TIW/Survivors na interne krachtmeting winnaar in eerste competitieduel

Diemen – In de luchtvaart vallen momenteel harde klappen, zelfs op hun vrije zondag kregen De Vliegende Hollanders te maken met een verlies. TIW/Survivors leek het pleit te beslechten in 6,5 innings, bij een stand van 14-4. Defensief gestuntel echter leverde een interessant gevecht op waarbij de Diemers uiteindelijk toch aan het langste eind trokken.

Zonder Bas “Royce” Schmitz begon het farm team van skipper De Haas aan een wedstrijd waarin de rust op momenten indrukwekkend te noemen was. Langzaam bouwden de Diemers aan een solide voorsprong. De vier punten die binnen kwamen door enkele veldfouten werden direct terug gehaald door Survivors. Bij enkele sleutel momenten in de wedstrijd kwam de onervarenheid angstvallig aan het licht, maar deze vuurdoop bleek deze keer geen brug te ver om toch vooral in termen van oorlog te spreken. De eindstand van 19-17 dekt de ironie nauwelijks, en het streven de gehele competitie geen runs tegen te krijgen werd met harde hand om zeep geholpen.

Tijd voor een evaluatie heeft policy maker Viktor Clerc niet. Het wantrouwen spuit uit zijn ogen als er gerichte vragen worden gesteld met betrekking tot de uitslag. “Geen moeilijke toestanden verder, als je er nonchalant tegenover staat en plezier hebt dan hebben de gebeurtenissen in de regel minder vat op je” laat Clerc weten terwijl hij zich en passant richting de barbecue begeeft.

Skipper De Haas spreekt van een leuke middag, helaas moest hij het duel zonder rechter arm afmaken. “Ik heb genoten, vijf uit zes geslagen, de wedstrijd uit gegooid en laten zien hoe je het momentum om kan keren. Dit lijkt me een perfect voorbeeld van winstmaximalisatie. Als geheel heb ik een praktische illustratie van een idylle langs zien komen met het oog op ondermeer factoren als het weer en de veerkracht binnen het team.”

Maandag 21 april om 14.00 staat de uit wedstrijd tegen Northern Stars uit Leeuwarden op het programma. Zij kenden een desastreuze start van de competitie door met 14-0 te verliezen van Urbanus. Combi kaarten voor dit duel zijn verkrijgbaar aan de bar, net als de besuikerde wafels die Jeroen Rappange massaal heeft ingekocht.

Uitslagen 4e klasse C:
TIW/Survivors - DVH 19-17
Almere '90 3 - Amsterdam Pirates 5 4-13
OVVO 2 - De Volewijckers 10-3
Urbanus - Northern Stars 14-0
© 2002-2013 hcaw.net - powered by