Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

TIW/Survivors helpt eigen kansen vakkundig om zeep

Homerun Rappange veroorzaakt licht tussen Noordelijke sterren

Leeuwarden - De bedenkelijke blik in de ogen van skipper Mike de Haas bij het ondertekenen van de wedstrijdformulieren is het enige wat deze dag enige diepgang verleend. Het classicisme druipt van de collectieve verzuiling af, een trend die zich heeft ingezet in de verdediging van TIW/Survivors 2. Na 6,5 innings in een zon overgoten Leeuwarden werden de 36 genoteerde runs in de verdeling 26-10 vastgelegd in het voordeel van de ambitieuze Northern Stars.

Aan slag was de produktie van de Diemer formatie uitermate summier te noemen in de beginfase van de wedstrijd. De honken werden voornamelijk bevolkt door Friezen, die dankbaar gebruik maakten van het povere spel van hun tegenstander. De derde inning betekende min of meer het breekpunt in de wedstrijd. Werper Temminck moest na het incasseren van een gelepelde homerun het werpen overlaten aan Van der Molen. Na een aantal slagmensen werd hier echter wederom een wissel toegepast. Werper Moerbeek nam de taak op zich de inning en het liefst ook de wedstrijd uit te gooien.

“We kwamen in een soort ‘do or die’ situatie terecht” legt Merijn Visser uit. “Je ziet dat wij de mechanics hebben maar niet gebruiken, zij (Northern Stars, red) hebben de skills om clutch hitting toe te passen op momenten dat dat noodzakelijkerwijs aan de orde is.” Visser werd vlak voor het verstrijken van de transfertermijn samen met Hami Sayedi als free agent aan de selectie toegevoegd.

Na de derde inning verslapte de aandacht van Northern Stars en deelde de Diemer formatie enkele speldenprikken uit wat resulteerde in enkele honkslagen en dientengevolge ook enkele runs. Hoogtepunt lag in aanvallend opzicht toch wel in de zevende slagbeurt. Jeroen Rappange wist op de reliever van Northern Stars de kunstlederen bal ver over de hekken te werken, naar verluid hebben de Friezen Interpol ingeschakeld om de bal en het voorval te onderzoeken.

Na twee duels heeft de verdediging van TIW/Survivors 43 runs tegen gehad, een moyenne dat ongenaakbaar geacht wordt. Veldfouten en problemen in de pitching sequence zijn mogelijke oorzaken. Bas “Royce” Schmitz moest het duel vanaf de zijkant gelaten aanzien, en wist dan ook direct de vinger te leggen op de interne problematiek. “We kunnen enkele fouten wel met de mantel der liefde bedekken, maar daar houdt het dan ook echt mee op. Helaas hebben we weer te maken met een patatgeneratie.” Legt Royce geanimeerd uit op het terras van Mc Donald’s op het knooppunt Joure. De situatie aan de voet van de Tempelberg is niks vergeleken met het kauwen van fastfood.

Overige uitslagen:
DVH – Amsterdam Pirates 4 3-18
De Volewijckers - Almere '90 3 22-17
Quick Asd - OVVO 2 9-9


© 2002-2013 hcaw.net - powered by