Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

TIW/Survivors ontkomt niet aan eigen wisselvalligheid

Enige constante factor is constante consternatie

Diemen – Utility player Wouter Jorritsma kon de frustraties niet beter illustreren. Na zijn stand up triple overdacht hij zijn zonden gezamenlijk met Viktor Clerc. Een slagbeurt later sloeg hij de hoogste bal van de wedstrijd. “Kijk het een sluit het ander niet uit” vertelt Jorritsma. “De eenparig vertraagde beweging die zich heeft ingezet heeft een negatief dubbelzijdig effect. Ik zou hier graag de vergelijking willen maken met een neerwaartse spiraal.”

De driehonkslag van Jorritsma en het sterke optreden van rookie Hami Hsayedi op de heuvel waren lichtpunten in de duisternis. Zonder de geblesseerden Royce en Clerc en de afwezige Van der Kamp begonnen de talenten aan de krachtmeting met Urbanus. In de eerste inning maakte Urbanus al dankbaar gebruik van de slechte pitches van Temminck die ondanks tweemaal drie slag regelmatig vier wijd liet noteren. De Diemer slagploeg wist de schade deze inning te beperken tot 3-6, maar de toon was gezet. Verhoudingsgewijs veranderde er niks gezien het feit dat de eindstand op 10-20 werd bepaald. De noodgreep Hami Sayedi in te zetten als reliever bleek een gouden greep. Zijn volstrekt onbespeelbare curveballen afgewisseld met een 2 seam fastball die tegen de 100 mijl per uur gaat opende de ogen van menig toeschouwer inclusief coachingstaf. “Hij gooit precies op de spots, werkt goed aan de buitenkant en pakt ook aan de binnenkant de randjes mee” aldus skipper de Haas.

Eens te meer bleek de verdediging aan Diemer zijde een levensgroot probleem. Handelingssnelheid in de keystone lijkt misschien het probleem nog niet, maar toch is het de wisselvalligheid en willekeur waar in de defensie problemen ontstaan. Aanvallend is het team produktief gebleken. De line-up is in balans en in staat om menig werper huilend weg te laten rennen. Tegen Urbanus was het slaggemiddelde van het team 0,317 wat tot nu toe het laagst is gebleken. Alleen Ihno Verheul wist vandaag een no hitter te slaan.

De resultaten slaan tot in het centrum van Amsterdam in als een bom. Om precies te zijn op Beursplein 5, waar de handel in het aandeel TIW/Survivors 2 enige tijd stil gelegd is. De populariteit van het talentvolle recreantenteam is dalende afgaande op het feit dat steeds minder combikaarten verkocht worden. Beursanalist Arjan Moerbeek legt uit waar het probleem in terug te vinden is: “Je ziet altijd een bepaalde trend als je kijkt naar eenzijdige ontwikkelingen enerzijds en resultaten anderzijds. Ten tijde van de management buy out en het aantrekken van Louk Christiani als voorzitter van de raad van bestuur zag je een redelijk stabiele basis ontstaan. Wat we nu zien is handel op emotie, anticiperen op resultaten heeft in de regel weinig tot geen enkele zin. Tenslotte bieden resultaten uit het verleden geen enkele garantie voor de toekomst.”

Zondag 4 mei om 14.00 staat de wedstrijd tegen Pirates 5 uit Amsterdam op het programma. De Amsterdammers hebben een vliegende start doorgemaakt en draaien bovenin mee. Aan de Diemer formatie de taak deze sneltrein nu eens wel te raken.

Overige uitslagen:
Almere ’90 3 – Quick Amsterdam 8-13
OVVO 2 – DVH 15-2
Amsterdam Pirates 4 – Northern Stars 12-2
De Volewijckers – Amsterdam Pirates 5 17-16
© 2002-2013 hcaw.net - powered by