Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

TIW/Survivors stopt opmars farmteam Pirates

Optreden werper Moerbeek doorslaggevend

Amsterdam – Het ambitieuze Pirates 5 ontving het Diemer keurkorps van skipper De Haas in een uitermate ontspannen sfeer. Dat het uitstekend weer was mag als detail gezien worden. Het verloop van de wedstrijd is ingewikkeld te noemen, maar de Diemer defensie heeft in dat opzicht dit jaar al vaker van zich doen spreken.

TIW/Survivors kwam aanvallend sterk uit de startblokken, brutaal werd een 2-0 voorsprong genomen in de eerste slagbeurt. Op het werpen van starter Sayedi wisten de Amsterdammers echter sterk terug te komen. Skipper de Haas moest vroeg in de wedstrijd een belangrijke wissel doorvoeren om de inmiddels opgelopen achterstand om te buigen in een voorsprong. Werper Arjan Moerbeek kwam als reliever in voor Sayedi. “Een streep door de rekening” geeft De Haas toe. “Maar ik voelde aan mijn enkel dat dat het breekpunt van de wedstrijd kon betekenen.” Langzaam kwamen de Diemers terug in de wedstrijd, tot een tussenstand van 11-11 in de scoreboeken stond en de tweede helft van de achtste inning aanbrak.

Met twee man uit leek er niks aan de hand, totdat een hoog geslagen bal het linksveld bereikte door een inschattingsfout van linksvelder Jorritsma. Onbedoeld bracht hij hiermee een geweldig slot van de wedstrijd in gang. Op deze fout werd eenmaal gescoord, waardoor de toeschouwers op een interessante negende inning getrakteerd werden. Het was Wouter Jorritsma zelf die zijn fout goed maakte door de gelijkmaker te scoren. Hier bleef het niet bij, met twee man op de honken wist Jeroen Rappange een fastball tegen het hekwerk te plaatsen, wat hem een stand up triple opleverde en een 12-14 voorsprong. Temminck trakteerde rechtsvelder Samme Grunfeld op een opposite field hit en bracht hiermee Rappange en Verheul binnen. Door de aangooi van Grunfeld die uiteindelijk in de backstop belandde, kon Temminck probleemloos het derde honk bereiken. Een doorgeschoten bal van de Amsterdamse closer bracht ook Temminck over de thuisplaat.

De tweede helft van de negende inning begon bijzonder discutabel. Samme Grunfeld nam een bal voor het team en kwam hiermee op het eerste honk terecht. Nadat de discussies hierover afgelopen waren was het Grunfeld zelf die een nieuwe discussie op gang bracht over de manier waarop hij een dubbelspel mogelijkheid opbrak. De defensie wist het zowaar dicht te houden in de laatste inning mede dankzij het feit dat de laatste bal van de wedstrijd in de handschoen van midvelder Temminck waaide. De einduitslag van 12-16 levert twee zwaar bevochten punten op en veel stof tot napraten.

Pirates 5 manager Geert Hey (zelf ooit betrokken bij de oprichting van TIW/Survivors) sprak van een onwaarschijnlijke samenloop van omstandigheden, leadoff hitter Bobby Hey hield er een andere visie op na:“Van toeval wil ik niet spreken, ik vertrouw niemand meer”. Het kruit werd aan Amsterdamse kant verschoten achter de kantine in plaats van op het veld beseft ook Grunfeld die een uiterst dubieuze rol speelde in het verloop van het slot van de wedstrijd. De sympathieke Limburger hierover:”Ik handel gewoon zoals dat van me verwacht wordt in een do or die situatie, het werd de laatste optie helaas.” Grunfeld besloot om even wat afstand te nemen van de situatie in Amsterdam en vertrok direct naar Maastricht om even tot zichzelf te komen.

Zondag 11 mei om 14.30 staat er weer een uitwedstrijd tegen Pirates op het programma voor de Diemer formatie. Ditmaal zal Pirates 4 tegenstand bieden.

Overige uitslagen:
DVH - Almere '90 3 25-10
Urbanus - Amsterdam Pirates 4 15-5
© 2002-2013 hcaw.net - powered by