Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Honkbal leeft weer in Amsterdam

Amsterdamse offspeed pitcher sleept win in de wacht

Amsterdam – Blakend van het zelfvertrouwen begon TIW/Survivors 2 een tikje overmoedigd aan de lastige uitwedstrijd bij Pirates 4. De Diemer formatie had er zoveel vertrouwen in dat zelfs de enige man die altijd in scoringspositie zit voor deze gelegenheid vervangen werd door René Clerc. Ten opzichte van vorige week werden er slechts kleine wijzigingen doorgevoerd, defensief lijkt de line up inmiddels volledig in balans.

Clerc (inderdaad familie van…) werd in de eerste inning direct aan het werk gezet. De keuze voor een offspeedpitcher van Pirates bleek technisch goed doordacht. De formatie van skipper De Haas liet forfaitcijfers noteren, helaas zowel aanvallend als verdedigend. Tussen de bedrijven door waaiden er twee ballen het veld uit in het voordeel van de Amsterdammers.

Het venijn zat hem zoals te doen gebruikelijk in de staart. In de achtste inning verzuimde Temminck bij een stand van 7-8 de voorsprong te vergroten door met alle honken bezet de bal professioneel in een dubbelspel te slaan. In defensief opzicht ging er in de gelijkmakende slagbeurt zoveel mis dat Pirates tot vier maal toe mocht scoren. De opleving zoals deze vorige week plaats vond in de slotfase bleef deze keer grotendeels uit. Desalniettemin wisten de Diemers nog tweemaal te scoren waardoor de einduitslag met 11-10 diep in de boeken verdween.

“Dit is niet iets om trots op te zijn, het rendement wat we realiseren is ver onder de maat.” sprak derde honkman Wouter van der Kamp. Het aandeel TIW/Survivors 2 is inmiddels een kwetsbare financial geworden en al zou het rendement licht gecorrigeerd worden voor de daling van de dollar, het is een opmerkelijke outperformance. “Wat we momenteel missen is eigenlijk vrij simpel, een solide keystone en initiele investeerders. Kijk de zware weging van de financials in de AEX is hier uiteraard onderdeel van, maar dat is nou juist waar dat poldermodel op gestoeld is. We hebben de huidige suprematie dan ook niet te danken aan onze prestaties op het veld maar aan het verlagen van de rente door het Amerikaanse stelsel van centrale banken. Nu we weer netjes met beide benen op de grond staan spreekt het dan ook voor zich dat de financials niet meer sky high de AEX domineren.” Laat beursanalist Arjen Moerbeek weten. Naar alle waarschijnlijkheid zal het bordes op het Leidseplein dit seizoen voorbij gaan aan de krappe selectie van TIW/Survivors 2.

Ergens achter de wolken schijnt de zon, een hervatting van de competitie is dan ook onvermijdelijk. Zondag 18 mei om 14.30 staat de thuiswedstrijd tegen lijstaanvoerder OVVO 2 op het programma. Speciaal voor dit treffen zijn er 15.000 extra zitplaatsen aangelegd achter het rechtsveld om niks van alle aktie te hoeven missen.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by