Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Op Volharding Volgt geen Overwinning

Jeroen Rappange kan het tij niet keren

Wederom speelden de talenten van TIW/Survivors geen wedstrijd die tot in de lengte van jaren in het geheugen van menig honkballiefhebber actief aanwezig zal zijn. De confrontatie met OVVO 2 leverde in de beginfase een attractief spel op. Skipper de Haas liet een team de wei in gaan dat het verdedigend aardig dicht wist te houden. Na drie innings was de tussenstand van 0-1 even verrassend als rechtvaardig te noemen, de Diemer formatie deed aanvallend nu eens een keer niet van zich spreken. Op de linkshandige werper van OVVO 2 wisten de Diemer honklopers met name in de beginfase niet waar een pickoff te verwachten viel.

De pitch sequence van werper Moerbeek was voor de Amsterdamse formatie bijzonder moeilijk in te calculeren. Moerbeek kreeg uiteindelijk wat bloop shit hits tegen waardoor de ban gebroken was. Ook voor reliever Sayedi was het dweilen met de sluizen open. Van een sportieve wedstrijd was op dat moment al geen sprake meer; OVVO bleef bij een ruime voorsprong honken stelen. Iets te laat (lees: veel te laat) kwam de produktie van TIW/Survivors alsnog op gang. Bij een stand van 0-18 in de zevende inning timmerde catcher Wouter Jorritsma een tweehonkslag inside out het rechtsveld in. Derde honkman Wouter van der Kamp bracht Jorritsma op het derde honk maar sneuvelde bij deze aktie zelf op het eerste honk. Arjen Moerbeek bracht de bal in en Jorritsma geneerde zich niet langer en beroerde de thuisplaat. Viktor Clerc was het uiteindelijk die de einduitslag liet noteren door het laatste punt binnen te slaan.

Genoeg om over na te praten, maar dat gebeurde niet. Opmerkelijk genoeg was het Bassendag. Veteraan Bas van der Pol (HCAW 2) gaf acte de presence alsmede zijn naamgenoot Bas “Royce” Schmitz. Royce bracht goed nieuws: een groot medisch wonder heeft zich voltrokken rondom zijn persoon. Door genetisch gemanipuleerd weefsel in zijn voet te implementeren genas zijn voet twee dagen sneller dan verwacht. De internationale medische wetenschap staat voor een raadsel. Hij hoopt nog deze week de training te kunnen hervatten. Royce hierover: “Je moet de revalidatie serieus nemen. Initiële diagnostiek dient in ieder geval te bestaan uit een röntgenfoto, bepaling van het zuurstofgehalte in het bloed, bloed kweken, Gram onderzoek, kweek van sputum en onderzoek naar virale respiratoire pathogenen. Als je dat soort factoren in de gaten houdt komt alles uiteindelijk goed.”

Al met al staat de sympathieke groep na zes gespeelde wedstrijden bijna met lege handen. Er is tot nu toe tweemaal een winstpartij in de boeken verdwenen. De eerstvolgende wedstrijd staat donderdag 29 mei tegen het derde team van Almere ’90 op de agenda. Dit team is hekkensluiter in de competitie en er mag dan ook wel wat vuurwerk verwacht worden. In eerste instantie gaat er aan teambuilding gewerkt worden. Rookie Hami Hsayedi heeft een nu al veel besproken barbecue in de planning staan te Spaarnwoude. Niet komen is geen optie.


© 2002-2013 hcaw.net - powered by