Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Gameplan skipper De Haas pakt goed uit

Indrukwekkende rally’s zorgen voor de volle winst

Almere – Voor aanvang van het treffen met het derde team van Almere ’90 had playing coach Mike de Haas een gameplan in elkaar gezet om de strijd aan te gaan met twee tegenstanders in vier dagen. Simpel van opzet, maar buitengewoon effectief. Tegen Almere ’90 moest de Diemer formatie zich in aanvallend opzicht afwachtend opstellen ten opzichte van de pitching sequence van de Almeerders. Dit resulteerde in een kleine tweehonderd worpen van de langharige lefty. In defensief opzicht was het alleen maar zaak werpers te sparen, dit lukte; Skipper De Haas hoefde geen beroep te doen op een setup man, starter Moerbeek hield negen innings stand.

TIW/Survivors begon de wedstrijd ongeïnspireerd wat resulteerde in een achterstand van 4-0 na twee innings. Interessant werd het duel bij een stand van 8-2 in het voordeel van Almere ’90 in de eerste helft van de vijfde inning. Lead off slagman Temminck liep een stand up driehonkslag op een linedrive diep in het midveld. De rally die volgde bracht de formatie volledig terug in de wedstrijd. Vanaf deze rally was de wedstrijd volledig op de lijn. Na de zevende inning was de stand 9-9 een feit. Deze stand bleef staan tot in de negende inning.

Opvallende afwezige was Ronald McDonald zelf om zijn team aan de winst te helpen. Wellicht hadden zijn Big Mac’s™ er toe kunnen doen. In elk geval droegen verkeerde inschattingen in het buitenveld aan Almeerder zijde er toe bij dat de Diemer formatie er met twee wedstrijdpunten vandoor ging. Het was skipper De Haas die zijn team de weg wees door met alle honken bezet twee man over de thuisplaat te timmeren. Uiteindelijk kwam de volledige selectie aan slag nog eens aan bod in de laatste inning, wat in totaal zeven runs opleverde. De eindstand van 9-16 verdween op het score formulier en er waren uitsluitend lachende gezichten te zien in de Diemer dugout.

Met de beide Wouters op de hoeken van de diamond en Royce op het tweede honk onderging het binnenveld een metamorfose. Desalniettemin werd het keurig dicht gehouden. Royce vierde zijn comeback direct met een honkslag en steelde en passant letterlijk het tweede honk. Utility player Michiel Niemijer kwam aanvallend goed uit de startblokken en liet twee honkslagen noteren alsmede een gestolen honk. Linksvelder Jeroen Rappange kon zijn sombrero van een wedstrijd eerder niet prolongeren, hij kreeg slechts tweemaal drie slag. “Ik zie een stijgende lijn” laat korte stop Ihno Verheul weten. Enigszins dubbelzinnig van bedoeling bleek deze opmerking bijzonder scherp. De prestaties gaan vooruit en de ballen omhoog. “Ik zou de bijbel er eens op na moeten slaan wat er nou daadwerkelijk allemaal aan de hand was met hemelvaart, vandaag waren het voornamelijk ballen die de hemel in vaarden. Ik heb daar verder niemand gezien.”

Bijzonder scherp bleek vandaag werper Moerbeek. Hij was zijn eigen releiver en closer, en toch was hij allerminst tevreden. De ministerposten zijn verdeeld, en hoe goed Moerbeek ook kan gooien, de gooi naar een ministerpost is nooit aangekomen. Om bij de bijbel te blijven: Geheel in overeenkomst met de verhalen in de bijbel zat er ook in deze wedstrijd geen clou.

De thuiswedstrijd tegen De Volewijckers die 1 juni aanstaande op het programma staat zal op last van de gemeente gewoon om 14.30 gespeeld worden. Het betreft een zogeheten risicowedstrijd. Er zijn uitsluitend combi kaarten te koop in de kantine van De Volewijckers. Het hondstrouwe thuispubliek van TIW/Survivors 2 zal in grote getale aanwezig zijn; alle 2.250 kaarten zijn verkocht.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by