Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Skipper Temminck debuteert met overwinning

Quick Amsterdam op de pijnbank

Amsterdam – Bij afwezigheid van de geopereerde playing coach Mike de Haas was het aan interim skipper Temminck om de selectie het juiste gameplan op te dragen. De mysterieuze afwezigheid van Viktor Clerc bracht het team er bovendien toe om een interim aanvoerder aan te wijzen. Jeroen Rappange kwam al snel als geschikte kandidaat uit de bus en mocht in het veld laten zien hoezeer hij het naar zijn zin had op het derde honk.

Startende werper Wouter van der Kamp had het duel volledig in de hand. Onder zijn leiding kwam TIW/Survivors zowel verdedigend als aanvallend effectief goed uit de verf. Bij een stand van 2-9 was de geest uit de fles en mocht skipper/reliever Temminck een poging wagen de bal over de spijker te rossen. En dat na een inning waarin Van der Kamp bijna drie strikeouts met negen ballen wist te gooien. Temminck opende voorzichtig door de eerste man met drie slag aan de kant te zetten, maar kwam na dit euvel goed op stoom. Ongeveer zes maal vier wijd later leek het dan ook niet meer dan logisch Temminck te laten vervangen door reliever Van der Molen. Vier doorgeschoten ballen resulteerden echter in wederom een verzoek een werper te leveren uit de onuitputtelijke bron werpers aan Diemer zijde. Hami Sayedi pakte zijn taak goed op en viel de Amsterdamse slagploeg goed aan. Na zes innings was de wedstrijd enigszins gekantelt getuige de 10-9 achterstand waar TIW/Survivors ineens tegen aan keek.

Offensief stelden de Diemers orde op zaken. De approach was simpel, er werd agressief over de honken gelopen en bijzonder selectief geslagen. Dit tactische spel leverde 21 gestolen honken op en een eindstand van 14-23. Na vier uur en een kwartier hield scheidsrechter Tom Helmers het voor gezien toen hij midvelder Temminck de laatste nul zag maken. Toen de rookwolken van dit slagveld opgetrokken waren ontstonden er de onnodige gesprekken die de sport zo mooi maken. Een kleine greep uit de uitspraken vernomen uit de spelersgroep: “Met deze dominante pitching staf is het mogelijk iedere line up aan de kant te zetten. We hebben plezier en spelen om te winnen.” Interim skipper Temminck met zijn eerste wedstrijdpunten. “Ik schrijf volgende week een stukje” opgetekend uit de mond van Royce Schmitz. “Volgende wedstrijd trakteer ik op een rondje” liet Hami Sayedi weten nadat hij zich te laat aan de poorten van het Diemer honkbal bolwerk had gemeld.

Opmerkelijk ook is het gemak waarbij gaten in de line up worden opgevuld. Mensen die dit team regelmatig bezig zien kijken hun ogen uit bij dit geselecteerde groepje utility players. Bij afwezigheid van Clerc, De Haas en Moerbeek blijkt het team in staat een uitgebalanceerde verdediging neer te zetten terwijl ook aanvallend nog steeds goed gewerkt wordt. Of de Diemer reserves wederom tot een goede prestatie kunnen komen zal moeten blijken in de eerstvolgende confrontatie die op het programma staat. De wedstrijd bij DVH zal 15 juni om 14.00 gespeeld worden en zal geheel in het teken staan van de terugkeer van skipper De Haas. Het meespelen van De Haas is geen optie, ook Temminck heeft schijnbaar andere prioriteiten. De hoop is gevestigd op de talentvolle jeugdopleiding bij TIW/Survivors waar een aantal junioren eerdaags een aanbieding zal ontvangen.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by