Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Volewijckers bewaart spanning onderin de rangschikking

Windstil, 35 graden celcius, en toch slecht spelen

Diemen – Skipper De Haas werkte met dezelfde approach to win als tegen Almere ’90 aan de confrontatie tegen De Volewijckers. Helaas wist de Diemer selectie niet tot een bevredigend resultaat te komen. Het lag wederom niet aan het superieure spel van de tegenstander, maar aan fouten en een gebrek aan clutch hitting. De selectie mag de hand in eigen boezem steken waarmee niet is gezegd dat het verlies draaglijk is geworden.

Het treffen begon aftastend maar toch agressief. De Volewijckers kwamen niet tot scoren doordat startende werper Hami Sayedi zijn veelzijdigheid in de pitching sequence liet blijken. De Amsterdammers hebben vrijwel de gehele wedstrijd nauwelijks een antwoord gehad op zijn toverballen. Hoe De Volewijckers dan uiteindelijk toch aan hun punten zijn gekomen is een issue die de verdediging van TIW/Survivors zich aan mag trekken. Met name het verdedigen van situaties waarin het eerste en het derde honk bezet waren bleek een probleem van groot formaat. Aanvallend begon de Diemer formatie bijzonder scherp. Wouter Jorritsma bracht direct in de eerste inning twee man over de thuisplaat. Erg lang duurde het offensief helaas niet, in de gehele wedstrijd werden slechts tien honkslagen geproduceerd waarvan er zes door het illustere duo Verheul/Temminck werden geclaimd.

Daar stond tegenover dat De Volewijckers liefst tien maal iemand op de honken lieten komen met vier wijd. Bovendien wisten de Survivors veertien maal een honk te stelen. Met het schaamrood op de kaken van de Diemers verdween de einduitslag van 7-9 in de boeken van de KNBSB. “Ja”, verzucht Royce Schmitz: “je ziet bijvoorbeeld dat onze scorer ineens een andere huidskleur heeft, maar of dat nou reden is om dit te verliezen?” Middels deze uitslag is het onderin ongemeen spannend geworden. Skipper De Haas hoopt hoe dan ook de nacompetitie te ontlopen. De skipper zal de komende ontmoetingen van zijn selectie skippen vanwege een chirurgische ingreep. Van playing coach tot coach is iets wat hem niet lekker zit: “Ik wil zo snel mogelijk weer binnen de krijtlijnen plaatsnemen, maar ik besef me echt wel dat als het object van de verwachting gaat overheersen dat er van alle kanten moeilijkheden opdoemen.”

Eerste honkman Van der Kamp (zwevend op het uiterste randje van cynisme) wist in zeer scherpe bewoordingen de vinger exact op de zere plek te leggen, maar bij het ter perse gaan van dit artikel is de uitleg hieromtrent bij de redactie nog steeds niet helder waardoor deze u onthouden zal worden. Zolang TIW/Survivors blijft toegeven aan de concrete kanten van het leven lijkt het zoeken naar de juiste vorm. Momentum is just inches away – Charles Urbanus, 1956

De eerstvolgende ontmoeting die voor de selectie op het programma staat is bij een letterlijk oude bekende. Quick Amsterdam zal op maandag 9 juni om 14.00 de Diemers ontvangen. Vorig jaar moesten de Amsterdammers enkele malen diep in het stof bijten en wisten ze de Survivors angst in te boezemen door de kampioenswedstrijd bijzonder spannend te maken.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by