Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Ook TIW/Survivors gaat ten onder aan beroemdste zee legende

‘De Vliegende Hollander’

Amstelveen – Onder leiding van teruggekeerde gezagvoerder: playing coach skipper de Haas werd op deze zonovergoten zondagmiddag dapper tegenstand geboden aan de alom gevreesde bemanning van ‘De Vliegende Hollander’. Door vele afwezigen in de flightcrew van de Diemer formatie, o.a. eerste, tweede en derde pitcher, werd geput uit de schijnbaar oneindige voorraad aan talenten binnen TIW/Survivors. Maarliefst zes jeugdige clubgenoten zorgden voor de grootste en jongste selectie die skipper de Haas dit seizoen onder zijn vleugels had: veertien man.

Met startende werper van der Kamp aan de kant van TIW/Survivors opende de ‘Verenigde Amstelveense Compagnie’ (V.A.C.) d.m.v. een vliegende start de score (8-0). Door ondermeer een homerun met landing ver achter de hekken leek TIW/Survivors bij de aanblik van de spookachtige Amstelveense driemaster, net als menig 17e eeuwse strijdkracht, met man en muis te vergaan.

Na deze turbulente eerste inning bracht reliever Inho Verheul de rust bij de Diemers terug. Dit bleek de spreekwoordelijke stilte voor de storm; zoals de legende geen greep had op de vliegtuigen van de KLM volgens hun reclamecampagne uit 1920, zo ook leek het elitecorps uit Diemen boven de geschiedenis te staan. In een tweetal innings vlogen elf punten bij de Amstelveense zeebonken over de thuisplaat, waarbij de catcher Andres Eduardo Agelvig Rojas van TIW/Survivors de kunst en effectiviteit van het afwachten nog maar eens duidelijk maakte.

Bij de fictieve voorsprong van 0-2 voor de terroristische cel uit Diemen, wisten de schippers uit Amstelveen, onder leiding van kapitein ‘Willem van der Decken’, de honken beter te ronden dan zij vier eeuwen eerder bij ‘Kaap de Goede Hoop’ deden, hoewel ook hier tegengestelde stromingen en winden en het samenkomen van twee oceanen het zeer lastig maakten. In een spannende slotfase gooiden beide tientonners alles in de strijd: achtereenvolgens werden bij TIW/Survivors de jeugdtalenten Sep Visser (man of the match), wederom Ihno Verheul en Michiel Niemeijer op de heuvel ingezet om het Amstelveense slagschip te laten stranden. Uiteindelijk werd het duel beslecht in het voordeel van ‘De Vliegende Hollanders’ (22-18), waarbij gezegd moet worden dat deze ditmaal wel, tegen de wind in, de zware hindernis hebben genomen. Een pact met de duivel had deze keer voor ‘De Vliegende Hollander’ dus wel goed ‘uitgepact’. De straf van God blijft dus staan: de kapitein zal tot het einde der dagen als spookschipper over de wereldzeeën zwalken. De maanden verstrijken, jaren glijden voorbij maar de storm blijft woeden en jaagt de Hollander over de wereldzeeën. De golven kunnen het niet vernielen. Wel vergaat menig ander schip, dat in de buurt komt.

Middenvelder Jeroen Rappange, die zijn goede spel bekroonde met een uitstekende drie honkslag, liet bij het veertien koppige gezelschap genoeg stof tot nadenken achter. “Waar gaat het nou om? Waar gaat het nou om? Een mens is een vulkanische bron. Die ken tot ontploffing kommen, mits hij getergd wordt door invloeden van buiten. Het leven is een lawine, dus als je stand wilt houden conformeer je jezelf met een eikenbossie. Het eikenbos staat symbool voor de krachten die je jezelf uitgeven. Dus op het moment dat die lawine jouw dreigt aan te varen kan je meebuigen, maar je kan ook overknikken, dus dat je die krachten in jezelf voelt. Oftewel als je het in het dagelijks leven zou bekijken heb je de slang en de wesp. Jij bent de wesp, jij moet overleven! Die slang die wurmt zich wel door de problemen heen, die is glad. Die wesp heb veel meer aanval nodig uit zichzelf, omdat ie die bron bezit van ze eigen. Wie is de wesp? Wie is de slang? Wat is het leven? Wie gaat jou overrompelen?”

Zondag 22 juni 14.30 staat de thuiswedstrijd tegen de Northern Stars op het programma.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by