Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Noorderlijk sterren ensemble getrakteerd op een enkele reis Friesland

Wouter Jorritsma regeert grote tijden

Diemen – Met de afstraffing in Friesland nog in het hoofd en de recente nederlaag vij DVH als slagroom op het toetje aanwezig mochten de Diemer reserves een poging wagen het gezichtsverlies zo beperkt mogelijk te houden. Dat dit met enig gemak lukte is ditmaal ook de verdienste van de defensie van TIW/Survivors 2 alhoewel ze het niet na konden laten alsnog vier veldfouten in de boeken te laten verdwijnen.

De Northern Stars mochten het uitvechten met startende werper Arjen Moerbeek die na een rustperiode als in zijn beste jaren stond te vlammen op de heuvel. Hij werd hierin in aanvallend opzicht gesteund door zijn team wat een slaggemiddelde produceerde van 0,464. Opmerkelijk feit hierin is dat met name Wouter Jorritsma zich nadrukkelijk liet gelden. Hij liet drie honkslagen noteren en kwam eigenlijk alleen een homerun tekort om zijn cycle te completeren. Het hekwerk kreeg sowieso meer te doen dan gebruikelijk want ook midvelder Temminck probeerde op de Friese releiver een homerun te slaan. Helaas is het alweer een jaar of twintig geleden dat er in Diemen uberhaupt een bal het veld heeft verlaten op reglementaire wijze, dus ook deze poging was in feite volstrekt nutteloos. Tot dit besef kwam Temminck op het derde honk waar hij tot zijn verbazing moest constateren dat de bal langs de derde honkman werd gegooid. Temminck benutte deze fout door direct te scoren. Van een in the park homerun mocht helaas niet gesproken worden, maar de vreugde was er niet minder om.

Na zes en een halve inning mochten de spullen worden ingepakt, de 16-4 genoteerd worden in het voordeel van de Diemer selectie, de Friesche vlag halfstok gehangen worden en geconstateerd worden dat er slechts een kleine drie uur verstreken waren. Een unicum.

Op de training werd nog even rustig een nabespreking gehouden onder het genot van een stuk taart en het aanzicht van mensen met kalfslederen onderbroeken om u tegen te zeggen. De verjaardag van Royce werd opgeluisterd door mensen die voor de lol stukken taart in zijn geheel in de mond deden. Een nagenoeg complete selectie zal dit weekend Urbanus op de knieën proberen te dwingen. Skipper De Haas kan helaas geen beroep doen op zichzelf wat hem toch een beetje dwarszit. “Het zit me toch wel een beetje dwars ja” aldus De Haas.

Zondag aanstaande zal de uittocht naar Hoorn rond het middaguur een aanvang nemen. Supporters wordt aangeraden niet met het openbaar vervoer te reizen maar gewoon netjes in de file richting Hoorn aan te sluiten. Rond 14.30 zal coryfee Hans Kazan de eerste bal gooien. Zijn verborgen bal is een gimmick.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by