Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

TIW/Survivors deelt speldenprik uit aan Almere ‘90

Diemer slagploeg hapert

Diemen – Sinds 1990 gaat Polmerians of ook wel Giants door het leven als Almere ’90. De progressieve lijn die vanaf dat moment werd ingezet leverde de vereniging ondermeer een aangepaste accommodatie met een nieuwe kantine op waardoor de polderplaats een van de speelsteden zal zijn tijdens de wereldkampioenschappen honkbal in 2005. Sportief gaat het de Almeerders al tijden niet voor de wind. De grote plannen ten spijt wil de expansiedrift nog niet doorwerken in de resultaten waardoor het eerste team slechts voor lijfsbehoud mag spelen in de hoofdklasse.

Deze ontwikkeling werkt door in het tweede maar ook in het derde team waar de resultaten niet om over de polder in te schrijven zijn. Vooraf leek de confrontatie met de stabiele middenmoter TIW/Survivors 2 dan ook slechts een formaliteit. Het publiek kreeg een ware traktatie in de vorm van een mat werpersduel en twee lichtpuntjes in de vorm van ‘in the park’- homeruns waar niemand op gerekend had.

Skipper de Haas had voor de gelegenheid een ruime tas mee genomen waar de wedstrijdpunten in zouden gaan verdwijnen. Feitelijk rekende de hele Diemer selectie zich al rijk waardoor de wedstrijd met zware onderschatting een aanvang kreeg. De slagploeg kreeg geen vat op de corpulente lefty van Almere ’90, waardoor de stand vervelend lang in balans bleef. Op momenten dat het nodig bleek werd startende werper Moerbeek voldoende gesteund door zijn defensie. Met Seb Visser op het derde honk en Andrez achter de plaat was het gebrek aan spelers dan ook prima opgevangen. Visser die zich als een tweede Chipper Jones profileerde liet zijn kwaliteiten als utility player eens te meer blijken.

In aanvallend opzicht wist Andrez zich sportief te revancheren voor zijn blunder op de honken eerder in de wedstrijd. Door een bal precies op de spot te raken wist hij hem diep in de gap van het links-outfield te slaan. Door de wat vreemde positionering van de heren outfielders en de trage verwerking wist Andrez een in the park homerun te lopen. Dit kunstje werd herhaald door Moerbeek die een walk off in the park homerun sloeg op de reliever van Almere. Zijn wilde haren is deze lefty duidelijk kwijt. De uitslag van deze uiterst matte vertoning bleef steken op 6-1 in Diemer voordeel.

Een afstraffing bleef Almere ’90 hierdoor bespaard beseft ook eerste honkman Gerard Kramer: “Dit is voor ons een overbruggingsjaar, wij richten ons vizier op volgend seizoen.”
Hij kijkt met een verwonderde glimlach op. Even verderop lijkt bij enkele honkballers het gerstenat rijkelijk te vloeien. “Proost”, Royce Schmitz zet een fles bier aan zijn mond, drinkt het ineens leeg en zet het met een harde klap weer neer om vervolgens met een glazige blik dwars door zijn teamgenoten heen te kijken. Dat uitgerekend korte stop Ihno Verheul het hoogste woord voert is niet verwonderlijk; bij het zien van dit gezelschap kun je je haast voorstellen dat het mogelijk is om pret te hebben.

De selectie van De Haas staat nog meer pret te wachten als het team zich zondag 24 augustus bij de Volewijckers mag melden. De Amsterdammers vormen een gevaarlijke tegenstander, het vorige duel werd met 7-9 verloren. Om 14.00 zal Erica Terpstra de eerste bal van de wedstrijd komen gooien waarna zij door Greenpeace op zal worden gehaald. Het is natuurlijk het einde van alles, maar wel een passend einde.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by