Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Ontluisterend gelijkspel opsteker voor TIW/Survivors 2

Familie Van der Molen bezorgt overwinning in extra innings

Diemen – Gesterkt door onlangs behaalde positieve resultaten betrad de selectie van skipper De Haas het strijdperk met vertrouwen. Verdedigend begint het bij de Diemers steeds beter te draaien waardoor zelfs een opponent als Pirates 5 zich niet zeker mag wanen van een overwinning. De gameplan van De Haas is flexibel van opzet wat er mee te maken heeft dat vrijwel iedere positie dubbel ingevuld kan worden. “Een groot voordeel natuurlijk dat we zoveel utility players in ons midden hebben” geeft De Haas direct zijn luxe probleem toe.

De zenuwen van het massaal toegestroomde publiek werden enorm op de proef gesteld. De ontmoeting was vanaf de eerste bal ongemeen spannend en op de lijn. Beide partijen bleken dusdanig in balans dat de emoties hoog opliepen zowel binnen als buiten de lijnen. Skipper Gerry Hey van de Amsterdamse formatie mocht het veld zelfs verlaten van het arbitrale duo vanwege enkele aanmerkingen.

Pirates 5 opende het duel agressief door startende werper Arjen Moerbeek direct op zijn sterkste bal aan te vallen. Toch kreeg het jonge Amsterdamse farm team geen grip op Moerbeek; vrijwel alles werd solide verwerkt door de Diemer defensie. Na enkele innings wisten de Amsterdammers uiteindelijk toch tweemaal te scoren maar dit werd in de gelijkmakende slagbeurt direct recht gezet door TIW/Survivors. Door ondermeer een driehonkslag van Moerbeek waarmee hij Temminck over de thuisplaat bracht wisten de Diemers de score naar 2-2 te werken. Vanaf dit moment moesten beide teams op de tenen om geen fouten te maken.

Bij een stand van 2-3 in het voordeel van Pirates 5 besloot De Haas om buitenvelder Royce Schmitz te vervangen door Tjerk van der Molen. Als lead off hitter in de achtste inning mocht Van der Molen zijn waarde als invaller bewijzen. Met een bekeken honkslag wist hij zich op de honken te zetten. Van der Molen werd door zijn teamgenoten in staat gesteld om te scoren en tekende in opgemerkte aangelegenheid voor de 3-3 eindstand. Beide startende werpers hielden stand tot en met de negende inning, wat een verdienste is voor de defensie alsmede de werpers zelf. “Aanvallend hebben we wellicht te weinig gebracht, maar je merkt dat de locatie van de pitches moeilijk te bewerken is. Bovendien is zijn sequence veelzijdig te noemen; fastballs, cut fastballs, curves, sliders en knuckles heb ik langs zien komen” aldus eerste en derde honkman Wouter van der Kamp. Gezien de stijgende lijn die Pirates 5 wekelijks laat zien mag dit gelijkspel als een opsteker gezien worden voor de sympathieke formatie uit Diemen.

Nog enigszins verdoofd van het gelijkspel meldde de selectie zich na afloop bij de familie Van der Molen waar de overwinning ongeveer binnen gegeten werd. Over de manier waarop vlees gegeten dient te worden mag dan ruimte voor discussie bestaan, over de kwaliteit van de catering zeker niet gezien de volgegeten buiken. De oud-Hollandse aardbeien tiramisu bezorgde uiteindelijk toch een gevoel van overwinning en markeerde tegelijk het begin van de zomerstop.

De eerstvolgende wedstrijd staat 3 augustus om 14.30 op het programma. Pirates 4 zal dan in de thuiswedstrijd om de punten komen strijden. Punten die de Amsterdammers hard nodig hebben in de strijd om het kampioenschap.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by