Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Spelniveau TIW/Survivors 2 beneden N.A.P.

Woodpeckers zien minimale inzet beloond

Amsterdam – De uitwedstrijd bij het matig presterende Woodpeckers vormde afgelopen weekend het trieste decor van een aanhoudende malaise binnen de Diemer selectie. Niet alleen wist het team zichzelf niet in de kraag te vatten en aan slag selectief te werk te gaan, tevens etaleerden de Survivors verdedigend een ongekende slump die de laatste weken kenmerkend is voor de prestatiecurve.

Onderschatting was een drijfveer die gedurende de volledige negen innings hinderlijk voelbaar aanwezig was binnen de gelederen. Vanaf de eerste inning liep men achter de feiten aan en wisten de Woodpeckers keer op keer onverdiend te scoren door het grote aantal fouten wat aan Diemer zijde geproduceerd werd. Skipper de Haas kon putten uit een nagenoeg fitte selectie en moest enkele aanpassingen doen waardoor niet iedereen op zijn vertrouwde positie terecht kwam. Toch dekt dit de lading in het geheel niet geeft ook toeschouwer Rene Clerc toe: “Voor het momentum wellicht wat aan de late kant, maar alles leek toch nog op zijn poten terecht te komen. Helaas bleek de spreekwoordelijk geest uit de fles verdwenen. Hiermee doel ik als vanzelfsprekend in deze hoedanigheid op de veerkracht die volstrekt afwezig was.”

De eindstand van 8-7 in Amsterdams voordeel heeft de selectie wellicht wakker geschud. Tot voor deze wedstrijd werd matig spel wekelijks beloond met twee dure wedstrijdpunten waar men nu ineens met de billen bloot moet. Werper Moerbeek produceerde meerdere sombrero’s wat direct de aanvallend pretentieloze Amsterdammers eenvoudig opbrak. Hier tegenover stond slechts eenmaal een strikeout aan het adres van de Diemer slagploeg. De offspeed pitches van de Amsterdammers werden stuk voor stuk met een enkele reis naar de Green Monster in het midveld gestuurd waar zij eenvoudig verwerkt konden worden. Selectief slaan en het correct uitvoeren van de gameplan alsmede het vormen van een defensief blok moeten nu de sleutelelementen vormen voor het winnen van de laatste wedstrijd dit seizoen in competitieverband. Het team lijkt slechts te kunnen bouwen op werper Moerbeek die wekelijks negen innings stand weet te houden zonder dat ook maar een enkele slagploeg grip weet te krijgen op zijn toverballen.

Per abuis hebben alle leden van de Diemer honkbalvereniging een uitnodiging ontvangen waarin men werd gesommeerd toch vooral aanwezig te zijn rondom de Diemer velden op 24 augustus jongstleden. Dit moet 31 augustus zijn. Om 14.00 bent u welkom aan de Sportlaan in Diemen om gezamenlijk het tij te keren. Bij de loterij zullen bovendien een kernreactor van het type ‘Tsjernobyl’, een Una bomber jack gesigneerd door Ted Kazinsky en een leeg te drinken stoma te winnen zijn. Komt dat zien!
© 2002-2013 hcaw.net - powered by