Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

TIW/Survivors dwingt OVVO tot het uiterste te gaan

Beslissing beladen duel valt na scheidsrechterlijke dwaling

Amsterdam In de stedelijke hitte werd op het kleine veld van het Amsterdamse OVVO de competitie wedstrijd tegen de Diemer talenten afgewerkt. De smog maakte het aanvankelijk onmogelijk om te spelen waardoor er eerst een frisbeewedstrijd op het programma stond. Na het lossen van overtollig lichaamsvocht liet OVVO direct in de eerste inning de eerste hit noteren. Een lepelballetje verliet het Ko Janssen veldje en dat betekende direct het eerste punt voor de thuisspelende ploeg.

Verdedigend zat het aan Diemer zijde goed in elkaar, wat niet gezegd kon worden van de Amsterdammers die vertrouwden op hun enige werper die en passant de vierdaagse liep. Toch wisten de Survivors nauwelijks potten te breken in aanvallend opzicht. De wedstrijd bleef tot in de zevende inning spannend toen er bij een stand van 1-1 twee mannen van OVVO de honken bevolkten dankzij een scheidsrechterlijke dwaling. Wederom wist een corpulente Amsterdammer de bal over het hek te lepelen en forceerde daarmee de beslissing in deze wedstrijd. Op enkele bloop (s)hits na wist OVVO feitelijk ook geen raad met de toverballen van werper Moerbeek die in de tweede helft van de achtste inning geblesseerd het veld moest verlaten na een sliding van de derde honkman van OVVO op Moerbeeks enkel.

Het Amsterdamse publiek reageerde onder de maat, waarvan de derde honkman zo schrok dat hij het op een braken wist te zetten. Hij moest het veld voortijdig verlaten. De eindstand van 5-2 in het voordeel van OVVO was dan wellicht geflatteerd, het lijkt een teken aan de wand. De Amsterdammers en hun titel aspiraties liepen toch een deukje op.

Opmerkelijk was het optreden van de heren Jorritsma en Temminck die beiden hun hitting streak in rook op zagen gaan. Tot nu toe waren ze in alle wedstrijden productief, daar is abrupt een einde aan gekomen. De productie van honkslagen is vrijwel geheel in handen gekomen van Wouter van der Kamp die een slaggemiddelde van 1.000 liet noteren in het treffen met OVVO.

De selectie richt zich op het komende duel tegen Almere 90. Skipper Mike de Haas hoopt zijn 1000e win als coach in de wacht te slepen tegen de polderbewoners. Het is nog maar de vraag in welke samenstelling de formatie het veld zal betreden aangezien de selectie nu ook al te maken heeft met blessures. Zowel Moerbeek als Rappange wisten het duel niet ongeschonden af te maken. Uitsluitsel hierover valt zondag 17 augustus te verwachten als rond 14.30 de line-up van beide teams in Diemen uitgewisseld zullen worden.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by