Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

TIW/Survivors 2 op zoek naar de Heilige Graal

Diemen – “Het vereist enige inspanning me te moeten realiseren dat we komend seizoen daadwerkelijk voor het wereldkampioenschap gaan” klinkt het zwaarmoedig uit de mond van Arjen Moerbeek. Hij kijkt bedenkelijk de zaal rond tijdens de druk bezochte persconferentie omtrent de winstwaarschuwing van TIW/Survivors 2 terwijl hij een stevige haal neemt van zijn filtersigaret. Toch is er op het eerste oog niks aan de hand, TIW/Survivors 2 blijft vrijwel geheel intact alhoewel het komende seizoen zonder Wouter van der Kamp afgewerkt zal worden. Hij verruilde het professionele honkbal voor een met drank en vrouwen doordrenkt bestaan in de bossen rondom Utrecht.

De rubberen arm van Arie krijgt komend jaar steun van een geestelijk uitgebalanceerd geheel wat in de winter als van ouds door skipper Mike de Haas uitgebouwd zal worden. “Een en ander heeft als neveneffect dat het aandeel TIW/Survivors 2 op beursplein 5 natuurlijk als een gek omhoog schiet” laat financieel analist Royce Schmitz desgevraagd weten. Dit kan ook niet anders, het absolute nulpunt was reeds in zicht. De raad van commissarissen heeft pas op de plaats moeten maken en een nieuwe bestuursvoorzitter zal als waakhond worden ingezet om de zaken in goede banen te leiden. In afwachting van deze aanstelling is de handel in het aandeel enige tijd stop gezet.

Door contract verlengingen aan te gaan met het gros van de spelers lijkt de selectie in de diepte gegroeid in de line-up. Een echte closer is nog niet aangetrokken, een set-up man evenmin. Het vertrouwen in de rubberen arm van Moerbeek is groot en anders zal een beroep gedaan worden op oud international Jurriaan Lobbezoo waarvan verwacht mag worden dat hij vriendelijk bedankt. Produktie is het sleutelwoord binnen de aanvallende gelederen. De familie Rappange heeft nog een slugger afgeleverd en Francois Verlaat zal ook weer inzetbaar zijn na zijn ontdekkingsreis op zoek naar zijn wortels. Dat grote namen als Charles Urbanus, Matumbo Mahara, Omar Linares en Chipper Jones om verschillende redenen uiteindelijk afhaakten lijkt geen punt van betekenis. Immers: het equivalent van onbegrip blijft behouden.

Als het spreekwoordelijke stapje extra nu eens niet alleen richting de bar word gezet en er net zoveel homeruns geslagen worden als er tosti’s doorheen gaan is er eigenlijk niks aan de hand. De Hans Kazan constructie zal weer moeten worden toegepast om wekelijks het wedstrijdformulier vol te krijgen maar dat is van later zorg.Nu ook nog het internationale arrestatie bevel tegen Temminck door vormfouten is opgeheven kan het team weer aan de slag. In de zaal wel te verstaan.

Het oefenprogramma begint met een klein niets omvattend zaaltoernooitje waaraan behalve TIW/Survivors 2 ook HCAW 2 en Yankees 2 mee doen. Daarna zullen de Diemers hun promotietocht door het land voort zetten in de hoop op tijd klaar te zijn voor de competitie. De doelstelling is om de competitie slecht te beginnen zodat skipper De Haas geen enkele speler hoeft af te staan aan de nationale selectie die in Athene een toernooitje afwerkt in augustus. Technisch directeur Lex Goudsmit denkt niet dat het zo’n vaart zal lopen maar houdt toch een flinke slag om de arm: “Ik hou een flinke slag om de arm ja”. Inmiddels is de zaal op een grote blauwe vogelman na ongeveer leeg te noemen.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by