Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Weinig Vliegende Hollanders in seizoensopener

Amstelveen – Voorafgaand aan de eerste wedstrijd van het seizoen mocht Willibrord Frequin traditioneel de eerste bal gooien. Hij gooide de bal schaamteloos met een soort dropcurve over de plaat en bracht daarmee ongewild de rest van de middag in een negatief daglicht. Zowel het thuis spelende DVH 1 als de bezoekers (TIW/Survivors 2) worstelden met de vraag hoe hier een passend vervolg aan gegeven kon worden. Dat viel niet mee (of liever gezegd: dat viel zwaar tegen). De wedstrijd was voor de neutrale toeschouwer een zware beproeving.

Al in het begin van de wedstrijd wist de Diemer selectie een 0-4 voorsprong te nemen door degelijk honkbal. Selectief slaan, degelijk veldwerk en vooral gebruik maken van de fouten aan de kant van de tegenstander zorgde voor een overwicht in de score. Toch lieten de Diemers De Vliegende Hollanders toe om terug te komen naar 4-4. De wedstrijd was vanaf dit moment volledig op de lijn en bijzonder spannend. In de zesde inning was het François Verlaat die met twee man uit en het eerste honk bezet de wedstrijd in het slot gooide. Verlaat maakte dankbaar gebruik van een fout van de werper die een bal hoog aan de binnenkant gooide. De goedlachse Amsterdammer sloeg de bal een landingsbaan op die ver achter het veld lag. Helaas ging dit voorbij aan Willibrord Frequin; na drie innings had hij er genoeg van en is met zijn cameraploeg vertokken.

Consolideren is dan het devies, en met veel veldfouten kan dat nog wel een probleem vormen. Dat probleem kwam gedeeltelijk ook tot uiting in de slotfase van de wedstrijd waarin er druk werd gescoord op fouten aan beide kanten. In deze fase van de competitie hebben beide ploegen eigenlijk voldoende aan een salonremise maar daar wilden de KLM personeelsleden niet aan geloven. En dus trakteerden de Diemer reserves de Amstelveense selectie op een 7-9 nederlaag.

“Slecht weer en matig honkbal maar wel de punten mee naar huis nemen” mijmerde werper Arjen Moerbeek die moeiteloos negen innings op de heuvel bleef staan. “Ik ken een team dat het seizoen minder goed is begonnen” tekent hij nog op terwijl hij staart naar de dug out van de tegenstander. Echt veel pijn doet deze nederlaag de piloten niet, onderwerp van gesprek is immers de lancering van de Sojoez raket met aan boord André Kuipers. Kuipers was tot voor kort nog actief binnen de gelederen van DVH, wat de prestaties enigszins heeft beïnvloedt.

In de nagenoeg lege kantine is er weinig ruimte tot napraten, de slaapzakken liggen al klaar voor iedereen die de lancering live wil zien en verder is er vrijwel niemand meer te bekennen. Ergens aan de bar zit in een hoek scheidsrechter Nakamura glazig voor zich uit te staren. De regen en de moeilijke beslissingen die hij deze middag heeft moeten nemen doen hem niet zo veel. Hij baalt meer van de stevige wind, hoe moet dat morgen op Schiphol?
© 2002-2013 hcaw.net - powered by