Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Personificatie honkbal materiaal zorgt voor onrust in Diemen

Diemen – Grote onrust bij de eerste thuis wedstrijd van het seizoen van TIW/Survivors 2 bepaalde de sfeer op en naast het veld in het treffen met de Volewijckers, in de volksmond beter bekend als de Woodpeckers. Supporters van de Amsterdammers waren zo vroeg op het terrein aan de Sportlaan in Diemen aanwezig dat ze besloten de tijd te doden met het opbreken van de parkeerplaats. In reactie hierop besloot de gemeente Diemen het duel onder toezicht van enkele pelotons ME plaats te laten vinden.

Zo grimmig als de sfeer was buiten het veld, zo gelaten ondergingen zowel TIW/Survivors als de Volewijckers de 8,5 innings die de wedstrijd duurde. De Diemer selectie kreeg in de beginfase direct te maken met de agressieve approach van de Amsterdammers, maar wisten na enkele verdedigende aanpassingen de schade redelijk beperkt te houden. Aanvallend lieten de Survivors nog aardig wat steken vallen en lieten te veel mensen achter op de honken. Een probleem wat zich in Diemen al voordoet sinds de beurskrach van 1984 aldus de jarige Scoorder Niek: “1984, Beursplein 5…moet ik het nog uitleggen? Dat was pas paniek. Alles snel verkopen en dan naar huis, dan laat je wel eens wat mensen achter op de honken ja.”

Gelukkig is er Sjoerd. Sjoerd is een soort boomstam die voor een aluminium knuppel door moet gaan en de Diemer hoop in bange dagen blijkt te vormen. Alleen de hele grote jongens binnen de Diemer selectie hanteren Sjoerd, maar dan ook wel met succes. Meerdere drie honkslagen werden geproduceerd en dit resulteerde in een soort paaseieren zoeken op het immense veld in Diemen. Agressief honklopen bleek de sleutel tot succes in de slotfase van de wedstrijd. Dat de Amsterdammers nog 8 runs werd gegund is dan ook een bijzonder sportief gebaar van de club uit Diemen. De eindstand van 12-8 in het voordeel van TIW/Survivors was dan ook meer een formaliteit dan een verrassing.

Goed nieuws kwam er afgelopen week vanuit Den Haag. Door de artistieke hoogstandjes die de Diemer oogappeltjes wekelijks vertonen blijkt de selectie in aanmerking te komen voor een cultuursubsidie. Daar waar allerlei musea gekort worden is het een sympathiek honkbalteam dat er met de centen vandoor gaat. “Het is net alsof je je handen vol met verrijkt uranium hebt. Het ene moment is het er, het andere moment is het verdwenen.” Legt Kernfysicus Wouter Jorritsma uit. Hiermee refereert hij ook aan de verdwijntruc van Hans Kazan. De heer Kazan zou de laatste bal van de wedstrijd komen gooien maar bleek verdwenen. Uiteindelijk was het Arjan Moerbeek himself die de wedstrijd op slot moest gooien. Naar eigen zeggen een koud kunstje: “Als ik zeg: “Ik doe niets liever”, dan doe ik liever niets.”
© 2002-2013 hcaw.net - powered by