Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Pitchersduel in Diemer voordeel beslist

Heiloo – Hitchcock had geen beter scenario kunnen bedenken; Coach in het buitenland, scoorder meegenomen, team in nood en een speler die vanwege contractuele oorzaken nog niet opgesteld mag worden. In de praktijk bleek het allemaal erg mee te vallen. Tenminste, vanaf de vijfde inning viel alles erg mee voor de Diemers.

In de eerste inning opende TIW/Survivors agressief, veel man op de honken en direct een punt op het scorebord. Double Stars kwam er in dezelfde inning direct overheen door twee runs te scoren. De 2-1 tussenstand bleef tot in de vijfde inning staan, het moment dat het Diemer front grip begon te krijgen op de werper. De tussenstand na vijf innings van 2-2 was een voorbode voor meer, veel meer. Gek genoeg was het team uit Heiloo vergeten een reliever in te brengen voor hun startende werper waardoor TIW/Survivors per inning tweemaal wist te scoren. In de achtste inning deelde de thuisspelende club nog een speldenprik uit, maar de overwinning was inmiddels veilig gesteld door de bezoekers. De einduitslag van 3-10 sprak wellicht boekdelen, maar is niet in verhouding tot bepaalde aspecten. Zo lieten de Diemers maar liefst 18 mensen achter op de honken en hadden 55 slagbeurten tegenover respectievelijk 8 en 38 van de Double Stars.

Het verschil zat hem vandaag in de pitching en de defensieve approach die werd toegepast. Waar werper Arjen Moerbeek 110 ballen gooide verdeeld over de negen innings, gooide de werper van Double Stars er 350. Het achttienkoppige publiek kreeg wel waar voor het geld, de hoge entreeprijs werd ruimschoots gecompenseerd door hartverwarmend spel, spectaculaire spelsituaties maar toch ook vooral inspiratieloos geschreeuw. Uit handen van burgemeester Den Boon van Heiloo ontving tweede honkman François Verlaat en passant De Gouden Goulashpan, een prijs die bij hoge uitzondering als aanmoediging aan de man word gebracht. Wie had dat gedacht, vanochtend rond 10.45 op station Amsterdam Amstel?

Volgens interim coach François Temminck is deze winstpartij geen toeval:“Je ziet dat door de vrije val die de Amerikaanse dollar maakt het zelfs voor ons mogelijk is om wat Amerikanen aan te trekken. Dat is wel iets waar je over nadenkt als je aan slag staat, het houdt je scherp.” Een opvallende rol was vandaag weggelegd voor Jeroen Rappange die 4 uit 5 sloeg, maar bleek na afloop niet bereikbaar voor commentaar. Zijn broer Olivier Rappange wist ook wel uit te leggen waarom:“Hij zit enorm met onze beursgang in zijn maag en mag momenteel geen beursgevoelige informatie naar buiten brengen.” Rappange was ooit voorstander van het model om ook kleine investeerders een kans te bieden om het aandeel TIW/Survivors 2 te bemachtigen en kreeg daarmee forse kritiek te verduren vanuit het koninklijk huis. Toch lijkt Rappange het gelijk aan zijn zijde te krijgen aangezien de tosti verkoop in het Diemer clubhuis nog steeds een gestage groei laat zien.

Invallers Merijn Visser en Tjerk van der Molen pakten gretig hun kansen en noteerden beiden goede slagbeurten en (infield)hits. Dit is het gevolg van een groeiproces dat al lange tijd geleden is opgestart, de corporate manager van dit project is oud speler Wouter van der Kamp die vandaag de honneurs als scoorder waarnam. En ook vandaag had van der Kamp een zeer overtuigende mening over het vertoonde spel:”Kijk, die André Kuipers gaat een keertje een week de ruimte in en heeft meteen een grote bek, eerst presteren zeg ik altijd! Wij zijn hier tenslotte al een maand mee bezig, wat stelt dat gedoe daar in de lucht nou eigenlijk voor?”

Zondag 9 mei aanstaande staat het thuisduel tegen Alcmaria Victrix 2 op het programma, special guest zal Boris (de winnaar van Idols) zijn om uit te leggen dat het geen doorgestoken kaart was. De persconferentie zal om 13.00 aanvangen in de kantine van TIW/Survivors, het duel zelf staat om 14.30 in de planning. Niet komen is geen optie, wit aangeslagen Raiders kopen wel.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by