Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Ruzie om aandelenuitgifte Shell aan topman ontsiert competitieduel

Amsterdam – De topman van Shell (Jeroen van der Veer) is in opspraak geraakt vanwege het feit dat hij een flink pakket aandelen krijgt uitgekeerd bij het behalen van bepaalde financiële doelen over de afgelopen drie jaar. Dit verhaal is door Shell om onduidelijke redenen niet doorgegeven bij de Autoriteit Financiele markten (AFM) en dus is het hommeles binnen de multinational. Het houdt de gemoederen bezig en het is dan ook niet meer dan logisch dat men er in het competitie treffen tussen Quick Amsterdam en TIW/Survivors zowel op als naast het veld niet bij was. Naast het veld in een meer letterlijke zin van het woord overigens. Iets specifieker: Vrijwel niemand had goesting het afgebroken bolwerk te bezoeken.

Een losliggende werpersplaat bovenop bij elkaar geveegd rood zand vormde vandaag het trieste decor van een gezapige wedstrijd. De Amsterdammers moesten met de billen bloot en op het (weinige) tandvlees spelen om de Diemer selectie te pijnigen. Toch was het treffen gedurende enkele innings spannend. Al is het alleen maar leuk om over te schrijven, want zelfs de nabij gelegen fascistische korfbal vereniging voelde duidelijk aan dat dit duel van te voren al beslist was. De vergissing van de Amsterdammers om hun werper te laten staan werd pijnlijk afgestraft met een acht punten inning halverwege de wedstrijd. Hiermee werd een gat geslagen wat niet meer gedicht kon worden. Quick Amsterdam dacht aan een ruime selectie van negen man genoeg te hebben om de Diemers te trotseren maar tot overmaat van ramp moesten de Amsterdammers het in de slotfase van de wedstrijd met een man minder doen aangezien de linksvelder een soort spier verrekte. De eindstand van 9-16 in Diemer voordeel mag niet onvermeld blijven.

Opmerkelijk vandaag was de afwezigheid van Arjen Moerbeek op de heuvel, vlak voor het begin van de wedstrijd bleek hij niet in staat te kunnen gooien vandaag. Skipper de Haas sprak de diepte in zijn selectie aan en dirigeerde Temminck naar de heuvel die na 4 innings de weg vrij maakte voor middel reliever Hami Sayedi om de wedstrijd in het slot te gooien. Kennelijk was deze wisseling van de wacht een dusdanige shock binnen de selectie dat er een waar foutenfestival loskwam waar circus Renz een puntje aan zou kunnen zuigen. Onderwerp van gesprek was dan ook niet langer de wedstrijd, de interessante blik van de scheidsrechter op het spel of de boogballetjes die werden opgegooid door de tegenstander. Hoofdzakelijk werd er gesproken over tentstokken, een biljart keu en (ijzeren) tuinfakkels. Een en ander heeft al enigszins te maken met deelname aan het sterk bezette prestigieuze Caribe toernooi eind mei in Groningen. Via ingewikkelde voorrondes wist de Diemer selectie hiervoor plaatsing af te dwingen.

De gevierde man in Diemen momenteel is Royce Schmitz. Hij komt op belangrijke momenten door en de vorm is groeiend. Geanimeerd weet hij een uiteenzetting van halve waarheden boeiend te brengen terwijl er in feite niks nieuws aan het licht komt: “Die striemende honkslag van vanmiddag is een teken aan de wand, ik weet verder van niks als het gaat om interesse vanuit bondscoach Robert Eenhoorn. Maar ik denk wel dat ik me inmiddels in de picture heb gespeeld.”

Ondanks al het gesteggel rondom aandelenverhouding constructies, wijzigende slagzones en ontbrekende scoorders viel er voor de aanwezigen toch nog wel te lachen. Zo somt Catcher Wouter Jorritsma (voorzien van plotselinge baardgroei, hard aan het ‘sparen’ voor Groningen) een aantal punten op die de redactie echter tegen heeft moeten houden gezien het aanstootgevende karakter. Kortom: Je had er bij moeten zijn.

De Diemer elite heeft nu maar liefst twee dagen vrij voordat het woensdag avond mag aantreden in en tegen Almere tegen middenmoter Almere ’90 3. Speciaal voor deze (licht) wedstrijd is bondscoach Eenhoorn uitgenodigd om zich kapot te ergeren aan de zinspelingen van mental instructor Temminck, maar toch vooral aan de pitching sequence van de Diemers.

© 2002-2013 hcaw.net - powered by