Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Wedstrijd van de buitencategorie wars van emoties

Amsterdam – Jarenlang keek men naar deze wedstrijd uit; het duel der giganten, de ultieme krachtmeting, maar ook gewoon een competitiewedstrijd in de vierde klasse c. Het duel tussen Amsterdam Pirates 4 en TIW/Survivors 2 was voer voor de statistici onder ons, liefhebbers van een juiste winnaar en onafhankelijke arbitrage kwamen vandaag bedrogen uit. De veertig mensen die hun weg naar het sportpark wisten te vinden besloten om naar de nietszeggende hoofdklasse wedstrijd Pirates – Almere te gaan kijken.

De Amsterdammers wisten alles behalve pretentieuze proza te uiten, daarentegen werd wel de langste man uit de opleiding op de heuvel gezet waardoor aan slag na de eerste inning nauwelijks nog zonlicht doorkwam. Het was dan ook niet verassend dat juist in de eerste inning de Diemers viermaal wisten te scoren en brutaal de leiding namen. Dat diezelfde lange man nog in de eerste inning de schroom van zich af sloeg en een bal ongeveer over de flats achter het veld plaatste deed niets af aan het spelplezier binnen de lijnen.

Na enkele innings werd de topper boeiend, zij aan zij werd er gestreden om elk punt maar namen de Piraten in aantal toe aangezien nu ook het arbitrale duo onderdeel bleek uit te maken van het team. Wisselende slagzones en uitermate dubieuze beslissingen hebben de Diemers parten gespeeld. Toch bleef de Diemer selectie terug vechten, al was het tegen elf man. Door ondermeer een in de afrastering van het linksveld geparkeerde driehonkslag van Royce Schmitz kwamen de Diemers zelfs nog 11-8 voor in de eerste helft van de negende inning. Opmerkelijk genoeg was het juist Royce Schmitz waarover Pirates coach Jan v.d. Bos duidelijk hoorbaar voor iedereen tijdens zijn slagbeurt de historische woorden sprak: “Slechte slagman jongens, kom maar in lopen” om vervolgens zijn linksvelder met het schaamrood op de kaken de bal uit het hek te zien halen. Hier sprak een kenner, een profeet, of volgens honkbal legende en opper Piraat Louk Louvendie: “Jan v.d. Bos is een honkbalgoeroe, hij heeft honkbal naar Nederland gebracht.” In Amsterdam nemen we de waarheid kennelijk niet zo nauw.

Na afloop mochten de scheidsrechters gefeliciteerd worden met hun 12-11 overwinning, overigens niet iets waar ze zich voor schaamden. Van de andere kant mogen de Diemers zich nu gaan afvragen hoe een dergelijk inferno voortaan te voorkomen valt in defensief opzicht. Vooralsnog staat er een soort van feestweekend op het programma bij Caribe te Groningen waar keihard zuipen een vast onderdeel van de festiviteiten vormt naast het oud Hollandsche sinaasappel tossdrill spel en de marmottenfik. Vrijdag avond zal de Diemer selectie Groningen aandoen en het basiskamp installeren naast het veld waar het team ook nog dient te presteren. Herinneringen van lang vervlogen tijden zullen worden opgehaald in het treffen met een Duitse tegenstander, mensen zullen met biertap en al het veld betreden en menigeen zal kaal terug keren thuis. Kortom: Winnen is belangrijker dan meedoen. It’s all in the game.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by