Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Geasfalteerde pitcher rotatie brengt TIW/Survivors de overwinning op Almere

Almere – Niets werd in Almere aan het toeval over gelaten om het treffen tussen de reserves uit Diemen en Almere ’90 3 in goede banen te leiden. De lichtinstallatie en het scorebord werden in gebruik genomen, een bondsscheidsrechter werd aangewezen en bovendien werd er gespeakerd waardoor de algehele entourage de perfectie benaderde. Tijdens de klassiekers tussen de innings door (80’s muziek wat de klok sloeg) groeide het besef dat het ook nog eens fantastisch honkbalweer was en het veld er waanzinnig bij lag. Eigenlijk stond niks een degelijke wedstrijd in de vierde klasse c in de weg, alhoewel enkelen zich heel even in een hoofdklasse wedstrijd waanden al was het alleen al om de omstandigheden.

Al vroeg in de wedstrijd (het scorebord gaf op dat moment aan dat er nog maar 2 credits open stonden om bier te halen in het clubhuis) probeerden de Diemers een gepaste afstand te realiseren van de taaie tegenstander, maar had de schijn tegen. Het lukte steeds niet om door te drukken, en uiteindelijk wisten de polderbewoners zelfs terug te komen tot een stand van 6-6. Stephan Maat wist als werper zijn team prima in de race te houden; hij had de Diemer selectie volledig in de hand en hoefde slechts enkele malen iets over een ziekte te roepen bij het gooien van een slechte bal. Aan de zijde van TIW/Survivors was het pitchersprobleem schrijnend. Startende werper Moerbeek was nog steeds niet inzetbaar waardoor skipper De Haas zich genoodzaakt zag Hami Sayedi op te stellen, die nog innings in zijn arm had van enkele dagen terug. Uit nood brachten de Diemers zelf als reliever Olivier Rappange in die onbespeelbaar bleek.

De beslissing in de wedstrijd viel op het moment dat werper Maat door de Almeerders van de heuvel werd gehaald. Zijn vervanger kon het niet waarmaken tegen de lijstaanvoerder en moest veel punten toestaan, waaronder zelfs een inning met 10 runs. Een vermeende steelpoging op een doorgeschoten bal bij een ruime voorsprong werd door de Almeerders goed opgevangen. Bij het uitdelen van de handjes na afloop lieten ze blijken boven ongeschreven regels te staan en stonden collectief opgesteld om handjes te schudden. De eindstand van 7-19 werd na 8 innings op het scorebord geprojecteerd en bleek reden genoeg om onder de douche te duiken.

De puntenregen sluit naadloos aan op het besluit van het TIW/Survivors bestuur om een multifunctioneel overdekt honkbal stadion te laten bouwen in Diemen. Voorzitter Louk Christiani (inderdaad, de vader van…) is voorstander van de opzet van wat hij noemt “het experience dome”. Het stadion zal plaats moeten bieden aan 45.000 honkbal liefhebbers, en de recette zal volledig in de Diemer reserves gepompt worden. Jaarlijks zullen er teams uit de Amerikaanse major league uitgenodigd worden om voor enkele miljoenen euro’s hun wedstrijden af te werken. De gemeente Diemen heeft alle medewerking toegezegd en is alvast begonnen met het aanpassen van de parkeer faciliteiten in de omgeving. Verder zal er op korte termijn een licht installatie geleverd worden. Dit alles om de club naar een hoger plan te trekken. Volgens bouwtechnisch ingenieur Royce Schmitz zal het plan gefaseerd gerealiseerd gaan worden en mogen we uiterlijk in maart 2005 verwachten dat de volledige bouw is afgerond. Vooralsnog is het plan on hold gezet in afwachting van wat externe geldschieters. Ook in de prijsafspraken, de kartelvorming en de aanbesteding van het project zitten nog wat haakjes en oogjes.

Het experience dome is momenteel toekomstmuziek, voorlopig zijn alle ogen gericht op het aankomende weekend. De moeilijke uitwedstrijd tegen Pirates 4 (of 2?) staat op het programma en zal uitsluitsel bieden over de vraag of de spanning terug komt in de competitie, of dat de afstand tussen de Diemers en de rest van het deelnemersveld vergroot gaat worden. Zondag 23 mei aanstaande zal rond 14.30 de aftrap van dit evenement plaatsvinden, omgeven door derderangs muzikanten en extreme veiligheidsmaatregelen. Knuppels thuislaten dus.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by