Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Kinderboerderijgeluiden onderstrepen melancholiek in Amsterdam Noord

Amsterdam – Niets werd aan het toeval over gelaten. Toen bleek dat de kaartverkoop voor het treffen met De Volewijckers wat achter bleef werd de wedstrijd gewoon verplaatst naar het terrein van de honkballers uit Amsterdam Noord waar de tribunes afgeladen vol zaten. De grasmat was bijna geheel ontdaan van ganzen ontlasting en lag er netjes gemaaid bij. Toch lukte het de terrein manager nog niet de lichte oneffenheden uit het veld weg te werken. Dat is maar goed ook, anders viel er buiten het wedstrijdverloop eigenlijk niks te bespreken.

Bij afwezigheid van de Beer uit Diemen nam werper Moerbeek plaats achter de plaat en moest midvelder Temminck zijn werpersarm afstoffen en zeven innings lang aanspreken. Hij verraste vriend en vijand door te laten zien dat pitchers wel degelijk kunnen slaan, maar dat is een lang verhaal. Voor de werpers aan beide kanten was het zoeken naar de juiste slagzone, deze bleek zo ruim te interpreteren dat enkele baldadige jongeren vanaf een plek buiten het veld enkele ganzen eieren in de slagzone meenden te gooien.

Ondanks de ongetwijfeld goede bedoelingen kwam de wedstrijd stroef op gang en excelleerden slechts enkelen op de momenten dat het moest. Inho Verheul met zijn nieuwe bling bling (nieuwe spikes, nieuwe knuppel en een strak ondershirt) was hier een goed voorbeeld van. De ene na de andere honkslag liet hij noteren en dat dreef de werpersstaf van De Volewijckers tot waanzin.De met bruine schoensmeer ingesmeerde Olivier Rappange deed zijn best te laten zien dat hij het naar zijn zin heeft gehad op vakantie, maar de agressieve approach aan slag bewees het tegendeel. Ook François Verlaat bleek een opmerkelijke factor aan Diemer zijde. Alleen de hele moeilijke en harde ballen bleken voor hem nog een uitdaging te vormen, deze selectieve perceptie onderscheidt de mannen van de jongens. Ter indicatie: een hard geslagen grondbal nam Verlaat eerst met zijn borst aan om vervolgens met een grote glimlach de nul over het eerste honk te draaien.

Hogeschool honkbal werd nauwelijks vertoond alhoewel er toch enkele honkslagen tussen zaten die gerust in het actualiteiten programma NOVA uitgezonden zouden kunnen worden.
Dat de teller uiteindelijk bleef steken bij een 21-11 overwinning voor de Diemers is eerder een gecamoufleerde werkelijkheid dan de juiste realiteit. Het equivalent van volstrekte onbegrip werd uiteindelijk door alle aanwezigen getoond toen bleek dat de Diemers op de Haarlemse Honkbalweek een oefenwedstrijd zullen gaan spelen. Waarschijnlijk is dit idee afkomstig van Ted van der Parre, eerder al verantwoordelijk voor het gooien van de laatste bal van een wedstrijd in Diemen.

Het mooie weer bracht in gedachten het beste in de Diemers naar boven. Het idee om een speler met Bluetooth uit te rusten om hem op die manier optimaal door het veld te kunnen begeleiden bleek een verrijking van de geest en tevens een zinspeling van waaruit de zucht naar meer van hetzelfde sprak. Dat er meer van hetzelfde komt is voltrekt logisch volgens skipper Mike de Haas: “Op zich is er een duidelijke stijgende lijn waarneembaar waarvan ik verwacht dat deze trend voort zal worden gezet. Zo werkt dat in de marketing ook”. Bij het horen van het woord marketing voegt Royce Schmitz zich in de discussieronde. Helaas weet hij geen constructieve bijdrage aan het gesprek te leveren waardoor de relevantie ver te zoeken is.

Relevant of niet, zondag aanstaande staat toch maar weer het team van Double Stars 2 klaar om zich een koude douche te laten welgevallen. Om 14.30 is de aftrap van dit nu al legendarische treffen tussen enkele grootmachten uit de vierde klasse c. Geen oeverloze discussies over wel of niet spelen in een ruit, geen watervallen in het outfield, gewoon een degelijke wedstrijd in het Diemer honkbalbolwerk.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by