Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Wissel van Advocaat inspireert TIW/Survivors

Diemen – Het treffen tussen TIW/Survivors 2 en Double Stars 2 had meer weg van een uit de hand gelopen tuinfeestje dan van een serieuze confrontatie. De gelaten sfeer en de ontspannen gezichten aan beide kanten waren onmiskenbaar de ingrediënten die de ontnuchtering van de avond ervoor blootlegden.

Gelaten ondergingen beide teams alle plichtmatige handelingen voor de wedstrijd alvorens het treffen een aanvang te laten nemen. Het volkslied klonk luid maar duidelijk en de stemming zat er alles behalve in. Na een klein half uur was de wedstrijd 2,5 innings onderweg en viel er een 0-1 achterstand op te merken op het immense denkbeeldige scorebord. De zon brak door en heel even leek het er op dat dit nog een mooie middag zou kunnen gaan worden. Zowel de Heiloose werper als de Diemer aanvalslinies vergalden echter al vroeg in de wedstrijd het plezier van de aanwezige supporters. De Double Stars werper miste de spots waarop TIW/Survivors scherp anticipeerde. Punten werden voor de gelegenheid letterlijk binnengekopt. In no time werd de achterstand omgebogen tot een 7-1 voorsprong en was de wedstrijd gespeeld.

De sleutel in deze wedstrijd bleek een solide verdediging en een miraculeuze arm van werper Moerbeek. De oplettende lezer constateert het juiste: De rubberen arm is terug! De splitfingers en fastballs waren niet van de lucht. Om nog maar niet de spreken van de curvebal die scherp van de tafel viel. Slechts eenmaal wist de formatie uit Heiloo goed door te komen door een in the park homerun te slaan in de eerste helft van de zevende inning. Op het immense terrein van TIW/Survivors is dit overigens geen verrassing te noemen, hierover zijn bij de gemeente Diemen schokkende cijfers bekend die angstvallig geheim worden gehouden. Ook voor de AIVD (voorheen BVD) was het een rustige dag, onder het toeziend oog van skipper Mike de Haas wist niemand van het terrein te ontsnappen.

Een onvergetelijke vaderdag was het niet, beaamt Wouter Jorritsma. Hij had gehoopt zijn vader een flinke stapel harde klappen cadeau te doen op deze bijzondere dag maar moest tot zijn grote verbijstering met lede ogen toezien hoe dit plannetje grotendeels in het water viel. De down to earth benadering van de beer uit Diemen hierna sprak boekdelen: “Normaliter bespreek ik na de wedstrijd met beursgoeroe Royce Schmitz wat koersdoelen, instapniveaus en rendementswijzigingen. Nu moet ik het vanavond aan tafel maar goed zien te maken. Een gemiste kans.”

Gemiste kansen zijn er om alsnog ‘in te koppen’ om met François Verlaat te spreken. Om toch vooral in de taal van de flamboyante playboy te blijven zal de Diemer equipe proberen een balans te vinden tegen Alcmaria Victrix 2 in eerstvolgende confrontatie. Ditmaal met de intentie om de winst binnen te halen. Rond 15.30 zal de eerste bal van dit duel gegooid worden in Diemen die geheel in het teken zal staan van de reorganisatie aan de Sportlaan. Tussen de festiviteiten door is er een heuse bingo georganiseerd waar ondermeer een honkbalveld, een tennisbaan en een setje verwaarloosde albino kinderen uit Nepal te winnen is.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by