Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

TIW/Survivors dwingt ontluisterende nederlaag af

Diemen – Het talentvolle team van Alcmaria Victrix 2 mocht dit weekend aantreden op het te renoveren sportpark langs de Sportlaan te Diemen. Voor beide ploegen stond er niet al te veel op het spel; Alcmaria Victrix is een stabiele middenmoter en de Diemer reserves proberen met spelvreugde ook nog resultaat te boeken. Dat dit tot nu toe heeft mogen leiden tot een tweede plek is dan ook een goede opsteker. De Alkmaarders lieten weinig aan het toeval over, het team uit Alkmaar had zelfs weer een scheidsrechter meegenomen in verband met een eerdere ervaring in Diemen. Gelukkig kwam de man met de stalen benen (hoe kun je anders twee wedstrijden achter elkaar achter de plaat zitten?) in hoogsteigen persoon de noodsituatie bedwingen waar anderen hem juist creëerden. Louk Christiani nam zijn zoon Kevin mee het veld in die de honneurs als veldscheids waarnam.

Vanaf de eerste inning was de wedstrijd volledig op de lijn, Alcmaria Victrix wist de Diemer slagploeg goed te bewerken wat vooral te danken was aan de werpersstaf. Met dispensatie mocht de jeugdige startende werper de slagploeg aanpakken, wat hem uitstekend lukte. Een ruime variatie aan ballen in verschillende snelheden alsmede een prima controle over de spots resulteerde in een uitgebalanceerd geheel. Uiteindelijk bleek het een combinatie van de pitching met een aanvallende wanprestatie van de Diemers wat de wedstrijd besliste. In sneltreinvaart vorderde de wedstrijd waarin de reserves van TIW/Survivors met slechts zes honkslagen het nakijken hadden. De wedstrijdpunten kregen als bestemming een enkele reis naar Alkmaar. Over de 2-6 nederlaag zal niemand het nog hebben, het vertoonde spel was dramatisch te noemen.

Oplettende toeschouwers hebben een aantal interessante punten op kunnen merken. Uiteraard was het honkballend vermogen van de jeugd van Alcmaria Victrix genieten geblazen, de zin om te presteren en te leren zit er nadrukkelijk in. Dit belooft wat voor de toekomst van deze club. Opvallender was de strike out van Olivier Rappange, zijn eerste dit seizoen. Dat zijn momenten waarover je nog jaren door zou kunnen praten dus dat doen we maar niet. Behalve de strikeout van Rappange werd ook de verjaardag van Royce Schmitz gevierd. Spontaan brak de zon door en werden er taarten aangesleept. Traditiegetrouw werd een taartpunt in zijn geheel met veel kracht in de keel van Schmitz geduwd. De lachende gezichten vormden een wat vreemde maskerende façade gezien de stagnerende prestatiecurve.

Met zeer veel vertrouwen kan de eerstvolgende wedstrijd tegemoet gezien worden aangezien het hoogst onwaarschijnlijk is dat de Diemer reserves nog slechter zullen spelen beseft ook reliever Hami Sayedi:”We hebben alles in huis alleen gebruiken we het onvoldoende, ik richt me momenteel bijvoorbeeld op een breder perspectief. Naast mijn werk en het honkbal verkoop ik auto’s”. Wie momenteel ook in een breder perspectief dingen zal moeten benaderen is eerder genoemde Olivier Rappange. Hij probeert een rationele verklaring te vinden voor het hoe en vooral het waarom van zijn strikeout:“Ik ben al bezig met voorbereidingen met betrekking tot de belichting als het gaat om het projecteren van de EK finale op een scherm van 30x40 meter. Probeer dat maar eens strak te trekken!” Rappange is van plan ‘de R8’ te gaan gebruiken, een state of the art performer projector. Boze tongen beweren dat het onafscheidelijke duo Jorritsma/Schmitz van plan is een R16 (met een brightness van 40.000 ANSI een uniek model) te gaan gebruiken.

Voor de die hards onder de fans is het vroeg opstaan komend weekend. Zondag ochtend om 10.00 uur zal de eerste bal in wedstrijdverband gegooid worden, rond 7.50 gebeurt dit in trainingsverband. Alleen op deze manier kan de selectie ruim op tijd aanwezig zijn bij de finale van het EK voetbal.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by