Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Cubaanse invloeden kleuren Diemen

Diemen – Na het zomerreces waarin veel Zuid Europese stranden en hotelkamers onveilig werden gemaakt stond vandaag het treffen met Almere ’90 op het programma. Over het algemeen staan de wedstrijden tussen de Diemers en de Almeerders garant voor veel slag spektakel. Ook de wedstrijd van vandaag vormde hierop geen uitzondering.

Onder het genot van een heftig vuurspuwende zon werd er agressief geopend door de slagploeg uit Almere. In de eerste inning liet de formatie direct twee runs noteren waar het voor de Diemers in het veld weer even wennen was aan de posities. Ook TIW/Survivors opende sterk, er moet immers wel een benchmark neergezet worden. Als het ware een soort target waarop je je kan richten. Toch ontwikkelde de wedstrijd zich relatief eenzijdig in een snel tempo in Diemer voordeel. Almere ’90 deed laat in de wedstrijd nog van zich spreken door sterk terug te komen maar de inhaalrace was tevergeefs; in de tweede helft van de zevende inning werd het verschil in runs weer teruggebracht naar tien en was de wedstrijd zomaar ineens afgelopen.

Toch is het opmerkelijk dat TIW/Survivors de Almeerder selectie de gelegenheid bood om terug te komen in de wedstrijd. De veerkracht in eigen persoon was misschien nog wel catcher Mathijs Vleeming die tweemaal de bal recht op korte stop Inho Verheul sloeg die dankbaar tweemaal het dubbelspel op identieke wijze kon draaien. Vleeming herpakte zich en volgde het voorbeeld van teamgenoot Jesus Flores door de bal diep in het outfield te slaan voor een driehonkslag.

Niet alleen het thuis publiek werd verwend, likkebaardend zagen Almeerse supporters een echte Cubaan de heuvel betreden. Zijn arsenaal aan pitches stond nog niet op scherp maar ongetwijfeld gaat deze man nog een flinke rol van betekenis spelen in de slotfase van de competitie. “Een genot voor het oog” sprak Royce Schmitz die vol ongeloof opmerkte dat de middag met terugwerkende kracht volledig veranderde door de Cubaanse invloeden op de heuvel. De werpbeweging, de witte broek met de welbekende drie strepen en een scherp brekende curvebal afgewisseld met een fastball hoog in de 80 mijl; de woorden van Schmitz spraken eigenlijk volledig voor zich.

Skipper Mike de Haas liet voor de gelegenheid Royce Schmitz en Jeroen Rappange de bank warm houden en bracht het duo met succes laat in de wedstrijd nog in. Beiden wisten door te komen op momenten dat het moest. En dat was nou precies de scherpte die ontbrak bij veel andere spelers: pieken op het belangrijke momenten. Als er één speler was die vandaag de hele dag wist te pieken was het Olivier Rappange. Niet alleen teisterde hij de defensie van Almere ’90 met diepe tweepitters, hij tekende tevens voor de play of the day. Een liner in de hot corner hield hij voor zich, nam alle tijd om hem te laten vallen, weer op te rapen, zijn honk aan te raken, twee keer te pompen om uiteindelijk alsnog de slagman van het eerste honk te gooien. “Ja” relativeert Wouter Jorritsma, “het is me allemaal wat”. Doelend op zijn ongekend harde slagwerk waaronder een striemende driehonkslag voegt hij hier nog aan toe: “Je zou haast vergeten dat er nog andere zaken een onbepaalde rol van relavantie spelen.”

De resultaten zijn afgezien van het vertoonde spel dus redelijk tot goed te noemen maar vallen binnen het verwachtingspatroon. Problemen binnen het veld moeten worden glad gestreken in de eerstkomende wedstrijd (uitwedstrijd bij DVH, red.), waar problemen buiten het veld hoofdzakelijk zijn gericht op de uitgestelde Amerikaanse beursgang. Er loopt momenteel een onderzoek van de beursautoriteiten naar de interne uitgifte van tien miljoen aandelen binnen het management van het recreantenteam. Potentiële investeerders worden door de Securities and Exchange Commision (SEC) op de hoogte gesteld, dit zorgt voor onrust onder toekomstige beleggers. Outfielder Temminck raakte al eerder in opspraak bij vergevorderde plannen om volledige steden te exporteren, vreemde financiële constructies is hij ook niet vies van, ook dit lijkt een opzet die zijn gedachtegang kan hebben gevolgd. In afwachting van ontwikkelingen in deze zaak is Temminck op sabbatical, voor commentaar onbereikbaar.

Aan zijn flamboyante naamgenoot François Verlaat de eer om als woordvoerder zijn charisma in de strijd te gooien en de lucht enigszins te klaren: “We maken optimaal gebruik van de digitale communicatiemiddelen waarbij je ziet dat 1+1 eigenlijk veel meer dan drie is. Op die manier proberen we onze achterban te bereiken die aan de basis staan van ons imperium. Voor marketeers zijn wij interessant; nimmer heeft een honkbalteam een naamsbekendheid weten te bewerkstelligen van 40% binnen de regio. Top of mind awareness is momenteel 30%, allemaal te danken aan viral marketing. Als merk spelen we in op het gevoel wat mensen hebben bij onderwerpen als het weer, het werk maar ook gewoon hard lichamelijk contact. We spelen graag in op emotionele dimensies van waaruit een nieuwe lifestyle ontstaat.”

Een nieuwe lifestyle teweeg gebracht door TIW/Survivors 2, dat lijkt wat ver te gaan. Of het team ook zo populair is bij De Vliegende Hollanders moet komende week blijken als de uitwedstrijd in de race om de tweede positie op het programma staat. De rationele meerwaarde is bepalend en zal de communicatiestrategie in de hand werken. Rond 14.30 is de aftrap van deze wedstrijd in Amstelveen. Wellicht zal ook deze keer een bekende Nederlander de eerste en misschien zelfs de laatste bal van de wedstrijd komen gooien.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by