Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

‘Olympisch’ ook de gedachte in Amstelveen

Amstelveen - Nu onze ‘koloniale-vrienden’, in de naam der Verenigde Lage Landen, wederom het zware werk opknappen (ditmaal in Athene), kon afgelopen zondag een competitief keurcorps uit Diemen aantreden tegen de Amstelveense outsiders. In dit zogeheten vier punten duel op sportpark Sportlaan-west stond naast de tweede plaats op de ranglijsten ook het Olympisch motto op het spel.

Een aanvallend sterk openend DVH bracht met vijf runs in de eerste drie innings van de wedstrijd, o.a. door een homerun in het rechtsveld, de Heren van TIW/Survivors terug op de Nederlandse grond. Na de voortijdig besliste partij tegen de senioren van Almere leek de Diemer selectie, gevoed door het klamme en beklemmende weer, (gemoeds-)rustig aan de krachtmeting te beginnen (in de waan van een goede afloop). De slagploeg van TIW/Survivors wist in deze beginfase het contact met de worpen van de startende werper van de Amstelveeners niet om te zetten in honkslagen, met de daarbij behorende punten. Tot aan de vijfde inning keken de Diemers hierdoor tegen een overkomelijke achterstand aan, waarbij in de vijfde inning de 3-5 in het voordeel van DVH werd geneutraliseerd tot een 5-5 tussenstand. Vanaf dit keerpunt in de wedstrijd ging deze nu ook wat betreft het scoreverloop volledig gelijk op. Over en weer ontstonden kansen om de wedstrijd op slot te gooien, waarbij TIW/Survivors met driehonken bezet, twee nullen, volle bak en een slechte worp van de reliever aan de kant van DVH de beste kans had om het duel naar zich toe te trekken. Een duidelijke winnaar verdiende deze krachtmeting echter niet getuige de negen honkslagen voor zowel DVH als TIW/Survivors. De 7-7 eindstand was hierdoor aan beide kanten een bevredigend begin van een nieuwe week.

Opmerkelijk was het matte begin van de anders zo frivole en getergde Diemer selectie. Het baart zorgen dat vooral de slagploeg bij afwezigheid van ‘agressor’ Temminck niet het gewenste geestelijke stadium van gecontroleerde waanzin, in combinatie met lichamelijke coordinativiteit, weet te bereiken. Haastig wordt er nu gezocht naar een tijdelijke oplossing die deze gemoedstoestand lichtelijk kan evenaren. Geruchten over een eventuele externe seksuele prikkel van Venus doen vooral binnen de hogere kringen van het Bestuurlijk gezag al geruime tijd de ronde.

Eerste honkman Van Willigenburg was met zijn drie punten homerun in de derde inning de verpersoonlijking van het aanvalsgeweld aan de kant van DVH, maar kan achteraf ook worden getypeerd als de ‘lont van het Diemer slagkruit’. Coffie over Van Willigenburg (na de gewonnen wedstrijd tegen Griekenland): “Van Willigenburg en ik gaan al jaren terug, Koffie?!!! Noemt alleen hij me!...Ik hoop er na dit toernooi gewoon weer bij te zijn” (doelend op hun comeback in de succesvolle ochtendshow).

“Deze wedstrijd was wat mij betreft het sportieve hoogtepunt van het seizoen”, aldus Skipper de Haas. Hiermee doelde hij op het wederzijdse respect en het arbitrale vakmanschap (waar zelfkennis en informatie vergaren, in deze tijd van dreiging, hoog staat aangeschreven). ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’ blijkt dus ook na 1928 nog in Nederland te bestaan.

Aanstaande woensdag 19.00 uur (18-8-2004) staat de inhaalwedstrijd tegen Quick Amsterdam op het programma. Door tegenvallende prestaties wat betreft de amusementswaarde in Athene wordt een volksverhuizing naar de in de volksmond ‘Groene Arena’ te Diemen verwacht. Kaarten zijn daarom uitsluitend verkrijgbaar op vertoon van een geldig legitimatiebewijs, eventueel in combinatie met een kopie van een door de Nederlandse Overheid uitgegeven verblijfsvergunning.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by