Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Survivors laat aluminium spreken

Diemen – Vandaag stond de uitwedstrijd tegen de Volewijckers op het programma, de altijd gastvrije mannen uit Amsterdam Noord. Een mooie honkbalmiddag stond in het verschiet. Skipper de Haas wist de spijker op z’n kop te slaan met de woorden: “Alles is hier honkbal, je voelt honkbal, je proeft ‘t, je ziet ‘t, je hoort ‘t en bovenal kan je het ruiken”.

Scherp en gemotiveerd begon de Diemer selectie aan de wedstrijd. Zes honkslagen, vier punten en een prima gooiende Hami Sayedi zetten de toon in de eerste inning. Sayedi, die voor de tweede keer startende werper was dit seizoen, wist tot de zesde innning, met slechts één punt tegen, alles onder controle te houden. Sayedi verklaarde: “Het ging inderdaad erg lekker, het is mooi te zien dat op dit niveau mensen nog met open mond naar een curvebal kunnen kijken”.

De volgende twee innnings leverde een 9-1 voorsprong op, een voorsprong die veel te lang bleef staan en in de zesde inning zelfs werd teruggebracht tot 9-4. Het doorbreken van de Diemense hegemonie was nodig de selectie weer op scherp te krijgen. Beursanalyst en vervanger van Hami, Arjen Moerbeek, trok een analogie met de huidige olieprijs. “Een stijging tot 50 dollar per barrel is precies wat er nodig is alle koppen weer dezelfde kant op te krijgen”.

De laatste twee innnings van deze wedstrijd hadden veel weg van een Griekse tragedie voor dhr. Peeters, werper van de Volewijckers, die de hele wedstrijd op de heuvel bleef staan. De 20-4 eindstand was tekenend voor de slagkracht van de Diemense reserves. Lange tijd leken drie mensen met een slaggemiddelde van 1.000 deze wedstijd te kunnen verlaten. Bas Schmitz, Olivier Rappange en Wouter Jorritsma leken aanspraak te maken op deze titel. De laatste zal moeten vrezen voor zijn titel als “de beer van Diemen”, Rappange aast op deze geuzennaam en ook Schmitz wil voortaan door het leven gaan als “de beer uit de Watergraafsmeer”. Uiteindelijk ging Tjerk v.d. Molen aan de haal met het hoogst mogelijke gemiddelde, die als vervanger van Inho Verheul het coolst wist te blijven.

“Het is zaak in dit soort wedstijden een constant niveau vast te houden. Dat kan beter de komende wedstijden. Kampioen, of in dit geval tweede, word je niet alleen door van de ‘grote’ te winnen, maar ook tegen de ‘kleintjes’, voorzover die nog bestaan in het moderne honkbal, moet je er staan”, aldus Skipper de Haas. Aanstaande zondag 18.00 uur (29-8-2004) staat de avondwedstrijd tegen Double Stars 2 op het programma. “Zal een snelle pot worden” waren de laatste wijze woorden in de nabespreking.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by