Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Softlaunch vierde honkbalteam succesvol

Nieuwe Bussumse formatie acht machtsgreep in de vierde klasse “niet onwaarschijnlijk”

Bussum – “Die powerpoint presentatie zag er niet uit, maar we hebben tenminste een kader van waaruit we verder kunnen werken.” Het is zondag ochtend half 5, de dubbele tongval van International Marketing manager Peter Smit verraadt het nuttigen van enkele kratten bier. Gelaten heeft hij enkele uren terug de winstwaarschuwing van zijn nieuwe team mogen aanschouwen. Hij kijkt glazig om zich heen en kan de stekende pijn in zijn pisbuis nauwelijks verbijten. Naar eigen zeggen gaven de gepresenteerde cijfers hem genoeg reden om eens ‘flink te gaan zitten drinken’. Het geluid van de ijsblokjes in zijn glaasje buitenlands gedistilleerd is het enige wat nog diepgang verleend aan het troosteloze uitzicht over de lege HCAW kantine.

Enkele enthousiaste HCAW 4-ers tijdens een exotische training
Terug naar de vorming van HCAW 4: Daags na de succesvolle vijfdaagse KPMG audit kwam de kredietwaardigheid onverwacht toch nog in het geding. De raad van enkel wijze mannen gaf het advies af om de salarisonderhandelingen met de Nigeriaanse topwerper Matumbo Mahara af te breken. Deze transfer werd omgeven door mysteries, zo moest botcontrole de juiste leeftijd van Mahara bepalen en blijkt de Nigeriaan na een dubieuze misstap tijdens het ingooien de training en Bussum te hebben verlaten. Het vormen van een selectie bleek zondermeer niet eenvoudig. De Algemene Inlichtingen- en Veiligheids Dienst (AIVD) moest er aan te pas komen de juiste spelers aan elkaar te koppelen. “Onderdeel van het virale effect is het matchen van de substantiële profielen” legt guerilla marketeer Robert Stevens uit. “Doelstelling op de lange termijn is om het produkt HCAW 4 als een SSP (Self Selling Product) in de markt te zetten.” Autist Stevens glimlacht stomverbaasd over zichzelf. Hij stelt zich nu de ideale opstelling voor die nooit zal komen. Het is te zien aan zijn hagedissenoogjes, die mat zijn van glansloze blauwe verzonkenheid. De schichtige oogopslag, het zijn onmiskenbaar de loergaten van een gek.

Waar de Boston Red Sox sterk leunden op het duo Schilling en Martinez zal HCAW 4 het toch vooral moeten hebben van het illustere duo Temminck & Van der Kamp, die zichzelf liever laten vergelijken met Streuer & Schneiders. Financieel analist en tevens rechtsvelder Royce Schmitz vult aan: “Wat we dit jaar zullen bewerkstelligen is de aanspraak op de multifunctionaliteit van de diverse spelers.” Zijn ogen staan strak van verveling; dit verhaal legt hij nu al maanden neer bij mensen binnen zijn netwerk. HCAW 4 lijkt de grote winnaar als het gaat om het inkopen van werpers. Zowel middle als long relievers zijn aangetrokken maar alle ogen zijn toch gericht op de closer Olivier Rappange. Zijn fastball van 96 mijl is het punt niet, de afwisseling met zijn curve en zijn splitfinger die hij goed op de spots kan gooien in combinatie met zijn enorme slagkracht maken van hem een waardevolle aanvulling.

Tijdens de soft launch, begin december in de kantine bleek al dat HCAW 4 in de diepte heeft geïnvesteerd. Eigenlijk is elke positie dubbel te bezetten, dat is een prestatie van formaat aangezien het team slechts veertien spelers bevat. Catcher Remco Tolenaar werd getransfereerd uit HCAW 5 en maakte van de gelegenheid gebruikt broer Martin te herintroduceren. Ook eerste honkman Kai Lam werd aan de selectie toegevoegd na enkele korte gesprekken met het management. Lam licht zijn beweegredenen helder toe: “Of ik nou in het vijfde of in het vierde een homerun sla, dat maakt weinig uit”. Dat het scoutingsapparaat goed heeft gewerkt bleek uit het opsporen van eeuwig talent Barry de Jong. Hij werd aangetroffen in een keuken en direct toegevoegd aan het sterren ensemble.

Een hoop nieuwe functies en gezichten realiseert International Business Project Manager Jeroen Rappange zich: “Maar we moeten het ook niet te moeilijk maken, vergeet niet dat we TIW/Survivors bijna leeg hebben gekocht. En als we kijken naar het team als geheel: wellicht zijn het kosmetisch homogeen niet zulke volmaakte jongens, die synergie komt er wel.” Vanuit Diemen hebben ook eerste honkman Mike de Haas en korte stop Inho Verheul de overstap naar Bussum gemaakt. “Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Maar voor minder dan een titel zijn we niet gehaald.” Vertelt De Haas. “Denk je nou echt dat het toeval is dat wij nu net komen als er een tribune geplaatst gaat worden?” De meest opvallende verschijning binnen de equipe blijft toch wel de flamboyante playboy François Verlaat. Zijn overstap naar HCAW heeft veel stof doen opwaaien in filosofisch ingestelde kringen. Verlaat is gespecialiseerd in literaire deconstructie en zijn denken is binnen dit soort nuances getraind. Van een ervaringsfeit weet hij meestal een leefregel te maken, en het is precies om deze reden dat juist zijn bevindingen er meestal toe doen.

Fascinatie heeft gezonde grenzen onderstreept Peter Smit. Hij heeft de overstap gemaakt vanuit HCAW 2 naar HCAW 4. De trainingen die vanaf september wekelijks in het weekend in de planning werden opgenomen zijn hem zwaar gevallen. “Het is toch weer een stapje omhoog, al denkt niet iedereen er zo over”. Het zal nog wat zwaarder worden als de selectie eind december tien dagen in Japan aanwezig zal zijn om mee te doen aan een demonstratietoernooi. Een goede mogelijkheid om de diepte in de bullpen aan te spreken. “Een geweldige ervaring, maar het zal zwaar worden. Voorlopig hoor je mij daar nog niet over” lacht Smit vanachter een glas gerstennat met schuimkraag.

Na het demonstratietoernooi in Japan zal de balans opgemaakt worden en kan de oefencampagne ingezet worden. Een groep marketeers zal vanaf januari samen met International Brand manager François Temminck en International Technical Engineer Wouter van der Kamp bekijken hoe het merk in de markt moet worden gezet. ‘Doelstelling is realisatie’ zal het centrale thema zijn. Dat betekent slecht nieuws voor alle teams uit de vierde klasse, goed nieuws voor Bussum waar deze selectie met open armen werd ontvangen.

© 2002-2013 hcaw.net - powered by