Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Seizoensopener ontvouwt zich tot gezapig geheel

Pianostemmer moet er aan te pas komen om HCAW 4 op de rails te zetten

Bussum – De echte emotie toerist kon zich geen betere week wensen: achtereenvolgens lag er de mogelijkheid om de begrafenis van de Paus in het Vaticaan bij te wonen, Prins Charles te zien trouwen en de seizoensopener van HCAW 4 te aanschouwen. Minstens zo interessant als de mediashow rondom het Basiliek was het gooien van de eerste bal van het seizoen. Elco Brinkman was dit jaar de gelukkige om op gelegenheidscatcher Ruud Lubbers met speels gemak een fastball van tegen de 100 mijl per uur te gooien. De toon was gezet en het hoogtepunt van de dag zat er meteen weer op.

Wouter van der Kamp toont het geschenk
Met als centraal thema ‘een balletje tossen doen we zo’ bracht skipper Mike de Haas een opstelling binnen de lijnen waarbij Wouter van der Kamp als startende optosser uit de hoge hoed kwam. De illusie dit gehele seizoen geen enkele run te incasseren moest Van der Kamp de eerste inning al laten varen. De Green Hearts kwamen geregeld met enig fortuin op de honken wat resulteerde in een aantal onverdiende punten. De conclusie dat het gameplan van skipper De Haas en de uitvoering hiervan niet in het geheel overeen kwam bleek snel getrokken.

Zowel anticonceptie als anticiperen zijn kwaliteiten waarover HCAW 4 ruimschoots beschikt. Dat het team echter ook over veerkracht mocht beschikken is totaal nieuw maar daarom niet minder gewenst. Hier moest echter wel op aangestuurd worden middels een aantal wissels. De Haas dirigeerde een niet gering aantal spelers naar een andere positie om het spel eens vanuit een andere invalshoek te kunnen benaderen. Het vernieuwde uitzicht beviel prima; langzaam begon het te lopen bij het talenten team. Temminck mocht opdraven als middle reliever, long reliever, setup man en closer om de laatste zes innings de Groene Harten sneller te laten kloppen. Met een aandoenlijk soort toverballetjes kweekte hij zoveel medelijden bij de tegenstander dat ze puur uit sportief oogpunt maar liefst twaalf maal op drie slag uit gingen.

In aanvallend opzicht leunde de Bussumse formatie heel sterk op Wouter van der Kamp, Kai Lam en Remco Tolenaar waarbij gezegd mag worden dat de rest van het team het in elk geval leuk geprobeerd heeft. Dankzij enkele honkslagen, fouten bij de Green Hearts en het aansnijden van vleesboompjes wisten de Bussumers de wedstrijd in de eindfase uiteindelijk toch naar zich toe te trekken. De eindstand van 16-13 in Bussums voordeel is wat geflatteerd maar het beoogde doel werd wel gerealiseerd.

Daarmee was de dag nog niet over; na afloop stond er in de kantine een geschenk klaar voor de heren van HCAW 4: een piano. Op de piano stond de tekst te lezen ‘Welkom HCAW 4’, waarschijnlijk is dit een gebaar van het bestuur. Direct zijn er mogelijkheden bedacht om de piano te verplaatsen en mee te kunnen nemen naar de uit wedstrijden. Ook de mogelijkheid om de piano om te bouwen tot orgel staat nog open, hierover later meer.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by