Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Ook HCAW VIERt de inauguratie van Benedictus XVI

Solide spel en lekker weer blijken de basis voor een monsterscore

Bussum – Om de slag om Arnhem (17 april jl., red.) een plaats te geven moest HCAW 4 in haar thuiswedstrijd tegen de Moorfielders flink aan de bak. Om alle gezichten in dezelfde richting te krijgen moest er een soort tunnelvisie geprojecteerd worden op het spelersarsenaal. Europees overwinteren is niet langer een optie, het is de norm.

Skipper Mike de Haas toont zich gematigd positief
Met een volledige selectie, een licht mousserend zonnetje en uitsluitend lachende gezichten leek een idylle geboren. Alles wees er op dat deze dag historisch zou gaan worden. Na willekeurig namen uit een hoge hoed te hebben gehaald verscheen er zowaar een representatieve opstelling op het scoreblok. Scheidsrechter Frank de Bruyn greep de gelegenheid aan om kennis te maken met het team en nam de honneurs waar.

Startende werper Temminck had aanvankelijk problemen om slagmensen van de slagzone te onderscheiden, de onwil om slag te gooien leverde het team uit Ede in de eerste inning een punt op. Dat bleek meteen alles wat HCAW 4 weg te geven had, Temminck wist de zone vanaf de tweede inning te vinden en merkte zich gesteund door een bijna foutloos spelend veld. Daar stonden van Bussumse kant in aanvallend opzicht runs tegenover, heel veel runs. Alleen al in de eerste twee innings passeerden de Bussumers achttien maal de plaat. Dat het uiteindelijk 34-2 werd in 6,5 innings kon het publiek geenszins boeien. De reden om de wedstrijd uit te zitten was de zon waarbij het spel enigszins verbleekte.

De interesse in het spel verzwakt over het algemeen direct
Voor lichtpuntjes hoefde men echter niet alleen naar de hemel te staren. Jeroen Rappange liet bijvoorbeeld zijn derde homerun van het seizoen noteren. Hij schaart zich in een illuster rijtje van honkballers die de hal wisten te raken vanaf de thuisplaat op het hoofdveld. Pogingen van Olivier Rappange en François Temminck om dit te evenaren strandden kleurloos in het hekwerk van het linksveld. Eveneens een lichtpunt was het feit dat meerdere spelers de gehele honkslagen produktie van de Moorfielders wisten te evenaren of zelfs te overtreffen. Een kenner zal (gelet op de werpcijfers) hier niet van opkijken: Temminck liet 7-4-3-2 noteren in zeven innings.

De eerstvolgende wedstrijd die de Bussumse formatie op het programma heeft staan is de confrontatie in en tegen Almere. Op 1 mei om 10.00 is de aftrap van dit evenement. Publiek wat geinteresseerd is om hier bij te zijn kan op Koninginnedag in een speciale bus stappen vanaf het Leidscheplein. Combikaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar bij Ted van der Parre & vrienden.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by