Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

HCAW 4 interpreteert poldermodel ongunstig

Talenten korte stop Peter Smit ontgaan HCAW 1 niet

Almere – Uit spelen bij de Polmerians, het blijft een lastig verhaal. Ook de ontmoeting tussen Polmerians 3 en HCAW 4 vormde geen uitzondering op die regel. Op de ochtend na koninginnedag bleek de malaise compleet doordat een van de grootste honkbalverenigingen van Nederland het niet eens voor elkaar wist te krijgen een scheidrechter ter plaatse te krijgen. Gelukkig bleek de linkshandige werper Stephan Maat een scheidsrechterscarriere te ambiëren waardoor ook dat probleem met enig gemak opgelost werd

Rechtsvelder Royce Schmitz distantieert zich van nouveau vague
Het gaat Almere ’90 (na Polmerians en Giants was dit de meest logische identiteit) in sportief opzicht al jaren niet voor de wind, zowel het eerste als het tweede team mogen jaarlijks meedoen in de strijd om lijfsbehoud. Driftige expansie, financiële injecties en grote aankopen ten spijt, het wil maar niet lukken. Als tegemoetkoming richting lager spelende teams heeft het bestuur van de Almeerse vereniging daarom besloten om het hoofdveld niet meer ter beschikking te stellen. Dit gegeven lijkt geen vat te hebben op de deels gewijzigde selectie van Almere 3. Het team gooide alle schroom van zich af en trok de wedstrijd tegen HCAW 4 in de slotfase naar zich toe.

Aangeven dat de ontmoeting tussen beide teams moeilijk op gang kwam staat gelijk aan het gezamenlijk intrappen van een open garagedeur. Desalniettemin stond het binnen twee innings 10-3 in het voordeel van het Bussumse gezelschap en moesten de polderbewoners de derde inning aanvangen met alweer hun derde werper. Vanaf dat moment toonden de Bussumers zich statisch als een gekantelde vrachtwagencombinatie, zowel aanvallend als verdedigend kwamen de heren niet meer uit de verf. Een positieve uitzondering hierop was Olivier Rappange die als set up man en closer het veld in kwam en in vier innings acht man met drie slag terug de dugout in stuurde.

Onder leiding van rechtsvelder Royce Schmitz toonden zowel Olivier Rappange als Inho Verheul zich het equivalent van onbegrip door aan slag het schoolvoorbeeld aanvallend honkbal voor geheel honkballend Nederland te etaleren. Allen gingen diep, wars van emoties en vreemd van enige vorm van nonchalance. De strijd was niet alleen deels emotieloos, van Bussumse kant was het tevens Peter Smit-loos. Zijn slagprestaties in HCAW 4 (0,125) getuigen kennelijk van dusdanige kwaliteit dat hij de bank bij het duel HCAW – Sparta/Feijenoord warm mocht houden. Dit deed hij in het geheel niet onverdienstelijk: HCAW won het duel met 4-2 zonder enige inbreng van Smit.

De gameplan van Almere 3 was aan transparantie onderhevig maar daarom nog niet minder effectief. De doelstelling om via de middle en long relieve een overwinning te forceren leverden de eerste wedstrijdpunten van het lopende seizoen op. Een opgetogen Ivo de Jong na afloop:”We hebben lang gewerkt om zaken als pitcher rotatie, positionele invulling en scouting voor de juiste match ups in elkaar te draaien en vandaag lijkt de eerste dag dat deze puzzelstukjes samenvallen en de strategie zich uit betaalt.”

Zondag 8 mei om 14.30 staat de thuiswedstrijd tegen Wombats op het programma. HCAW 4 zal het moeten stellen zonder de gebroeders Tolenaar (genietend van een welverdiende vakantie) en Kai Lam. Lam is op de 15 dagen disabled list geplaatst na zijn rechter enkelband te hebben ingescheurd in zijn poging HCAW 5 uit de brand te helpen.
De plompe knaagdieren uit De Bilt mogen rekenen op een getergd HCAW 4, de blamage die het zich liet toedienen op de dag van de arbeid schreeuwt om een passend antwoord. Of zoals oud premier Wim Kok het ooit zo gevat wist te verwoorden:”Ook gij, Brutus”.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by