Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Uitgelopen pyjamafeest blijkt onderhoudend duel

Eerste honkman Robbert Keetelaar komt genadeloos door

Bussum – In voorbereiding op het prestigieuze Caribe toernooi waar de finaleplaats van 2004 verdedigd moet worden in een internationaal sterk bezet veld werd de competitiewedstrijd tegen de Wombats uit De Bilt afgewerkt. Niet alleen het wisselvallige weer maar ook de bonte verzameling van kleuren petjes bij de knaagdieren zorgden voor een kleurrijke middag. Hier viel tevens een record te noteren: Nog nooit stond er een honkbalteam binnen de lijnen waarbij zoveel verschillende soorten petjes, tenue’s en jassen werden opgemerkt.

Keetelaar produceerde een indrukwekkende grandslam
Onder politiebegeleiding kon de selectie van skipper Mike de haas in alle rust een batting practice afwerken waarbij drie spelers gemist werden om uiteenlopende redenen. Zo moest Remco Tolenaar verstek laten gaan vanwege een vakantie, was korte stop Inho Verheul op zakenreis en bleek Kai Lam nog niet speelklaar. Lam staat inmiddels op de 7 dagen lijst en kan wellicht zijn opwachting gaan maken in Groningen. De verdere invulling van de voorbereiding was onderhevig aan abstracte nihillistische handelingen die er verder nauwelijks toe doen.

Onder leiding van de immer vriendelijke scheidsrechter Joop v.d. Vorst nam de wedstrijd een interessante aanvang. Een pitchersduel leek zich te ontvouwen maar dit beeld werd ruw verstoord toen er ineens flink werd gescoord. Voor de neutrale toeschouwer bleek het vanaf dit moment een gezapig geheel terwijl het voor de Bussumers vooral frustrerend was om te merken dat de mannen in zwarte pyjamabroeken lastig in de hoek te drukken waren. Dat het uiteindelijk tot in de zesde inning moest duren voordat de Bussumers grip kregen op de situatie was te wijten aan de willekeur waarmee men te werk ging.

Een van de heren uit De Bilt had de selectie van HCAW 4 vooraf de koosnaam kleuters meegegeven waar de Bussumers prima mee om wisten te gaan. Op kinderlijk eenvoudige wijze produceerde Robbert Keetelaar twee homeruns waarvan de tweede een linedrive grandslam in de dugout achter het linksveld was. Ook werper Temminck hoefde zich niet bijzonder in te spannen om vijftien maal drie slag te gooien. Peter Smit deed er nog een schepje bovenop door alle frustraties uit zijn met Ibuprofen gevulde lichaam te slaan wat resulteerde in een solo homerun diep achter het links-midveld.

De uitslag van 19-12 in Bussums voordeel was eigenlijk een formaliteit; de formatie wint namelijk alle thuis afgewerkte duels. “Verliezen doen we uit” verklaarde Olivier Rappange na afloop de cyclus. Enige smet hierop was dat HCAW 4 de wedstrijd niet in een eerder stadium naar zich toe wist te trekken maar de wedstrijd vier uur liet duren voordat de beslissing was gevallen. Dit blijkt tactisch vernuft, de spelers dienen tenslotte enig uithoudingsvermogen op te bouwen. In Groningen is dit nadrukkelijk een van de aspecten waarop een beroep zal worden gedaan. Laat ze het aan de voet van de Tempelberg maar niet horen.

Bij het indelen van de competitiewedstrijden is rekening gehouden met de bindingsangst van veel spelers uit HCAW 4. Dit is dan ook de reden waarom de eerstvolgende vier competitiewedstrijden allen uitwedstrijden betreffen. Pas op 19 juni zal er weer een thuiswedstrijd afgewerkt worden. Dit duel zal opgeluisterd worden door een brede variatie aan activiteiten waarbij interactie voorop staat. Cheerleaders zullen hierbij aanwezig zijn om het stoffige imago van de sympathieke selectie wat op te leuken. Later deze zomer staat de officiele team presentatie op het programma waarover in een later stadium nog uitgebreid via de geijkte communicatiekanalen een doopceel zal worden gelicht.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by