Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Wisselvalligheid verjaagd uit Bussumse selectie

Verjaardagsfeest François Verlaat opgeluisterd met overwinning

Utrecht – Gemak dient de mens zal de ontwerper van het honkbalveld bij de Domstad Dodgers gedacht hebben. Het doortrekken van de warning track tot aan het infield houdt outfielders immers de hele wedstrijd scherp. Toegegeven: het veld is klein, de warning track zou dan wel erg dicht op het infield komen te liggen maar de bespelers van het veld zullen er anders over denken; Het slepen van de immense gravel massa is onbegonnen werk. Het veld kent nog wat interessante voor- en nadelen: een hoge bal diep in het outfield is al snel een ground rule double en een mogelijkheid om goedkoop een triple te lopen op een verkeerd ingeschatte stuit is levensgroot. Onder deze omstandigheden die het wedstrijdverloop een extra dimensie toe kunnen voegen werd het treffen tussen Domstad Dodgers 2 en HCAW 4 afgewerkt.

Man of the match Van der Kamp ging diep in 8 innings werk
Gehavend moesten de Bussumers noodgedwongen het strijdperk betreden. Met name in aanvallend opzicht was het ontbreken van Olivier Rappange, Kai Lam en Inho Verheul een forse aderlating. Het gegeven dat François Verlaat juist vandaag de respectabele leeftijd van 28 jaar wist te bereiken compenseerde dit gebrek echter volledig.

Daarmee was de wedstrijd echter nog niet gewonnen, zo bleek in de eerste inning al. Direct moest Skipper Mike de Haas de diepte in de bullpen aanspreken omdat startende werper Temminck het nodig vond vier slagmensen te raken. Als long reliever koos De Haas vervolgens voor Wouter van der Kamp die de Utrechtse heuvelrug mocht beklimmen. Zijn pitching sequence bleek aan abstractie onderhevig maar buitengewoon effectief. Vrijwel iedere bal raakte de spots terwijl de afwisseling volstrekt onberekenbaar was. Zijn ijzersterke optreden wist hij later in de wedstrijd op te luisteren met een homerun. Hiermee deed hij de stelling ‘pitchers don’t hit’ flink wat geweld aan.

Aanvallend kwam de Bussumse formatie moeilijk op gang maar uiteindelijk resulteerde solide slagwerk in aardig wat hoogtepunten. De homerun van Peter Smit was er een waar menig bommenwerper ronduit trots op zou zijn geweest. De autoriteit aan de plaat waarmee Smit de bal op waarde wist te schatten gaf onmiskenbaar grote klasse weer. Wanneer het echter gaat om grote klasse in combinatie met autoriteit aan de plaat staat Smit niet alleen: Remco Tolenaar toont zich hiervan eveneens het equivalent. Zijn kwaliteit etaleerde hij ook vandaag door een bal linedrive in het hek achter het linksveld te parkeren. Een meter hoger en Tolenaar zou zichzelf onsterfelijk hebben gemaakt.

Het aanbod van pitches en pitchers was een ware traktatie voor de Bussumers, op linkshandige werpers staat het team op een gemiddelde van 0.666 terwijl dat op rechtshandige werpers 0.300 is. Een prettig cadeau dus voor Verlaat die zijn verjaardag wist op te luisteren met het nodige vuurwerk aan slag en twee chocolade taarten na afloop. Het mooiste cadeau was de uitslag, 10-20 in Bussums voordeel na acht innings. Twee wedstrijdpunten verdwenen in de ballentassen waarmee Verlaat zich bijzonder tevreden toonde:”Nee duidelijk, je wint in een soort vier punten wedstrijd en geeft daarmee toch onbedoeld een bepaald signaal af. Het verhaal is rond”.

Na een nederlaag bij de Cardinals in het enige gedeelte van Nederland waar Engels gesproken word met een ‘zachte g’ en een eenvoudige overwinning op de Knickerbockers uit Soest volgt nu dus de overwinning in Utrecht. De schroom om een uitwedstrijd te winnen heeft de formatie nu van zich af weten te schudden, slecht nieuws dus voor de Green Hearts waarin de Bussumers hun eerstvolgende tegenstander treffen. Reikhalzend kijkt het team uit naar de eerste thuiswedstrijd op 19 juni, dit beloofd een flink spektakel te worden waarin zelfs cheerleaders aanwezig zullen zijn om de aandacht bij het spel te houden.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by