Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

HCAW 4 vertoont dynastie trekken in ongekende thriller

Investering in diepte bullpen blijkt wederom doorslaggevend

Bussum – “Gelul in de marge noemen ze het. Maar ondertussen melden we ons voorzichtig wel in de race om de bovenste positie.” De gelijkenis met de situatie waarin HCAW 4 zich momenteel in de competitie beweegt is treffend maar toch heeft utility player Remco Tolenaar het over hele andere zaken dan uitsluitend honkbal. Zijn bedrijf floreert en er is zicht op een gouden toekomst dankzij een slimme expansie waarbij koken en narrowcasting ineens heel dicht bij elkaar komen te staan.

HCAW 4 waagt de sprong naar de top
Niet alleen zakelijk gaat het Tolenaar voor de wind, in sportief opzicht staat de man op eenzame hoogte. Ook in de thuiswedstrijd tegen de Arnhem Rhinos liet Tolenaar zich van zijn beste kant zien alhoewel hij de strijd niet ongeschonden verliet. Zijn poging een grandslam weg te vangen leverde een crash op met het outfield hek en een 90 mph fastball hoog aan de binnenkant nam hij gedisciplineerd voor het team zonder er ook maar een moment bij te vloeken. Dat hij en passant drie honken wist te stelen waaronder het derde honk lijkt ondertussen meer een formaliteit dan een uitzonderlijk geval.

De krachtmeting met de koplopers uit Arnhem begon op het ongebruikelijke tijdstip van 18.00 waarmee de Bussumers hoopten het bioritme in de war te schoppen van de dinosaurus familie. Deze tactiek leek in het begin van de wedstrijd direct uit te betalen toen er slechts Ă©Ă©n punt moest worden geincasseerd. Dat er aanvallend weinig tot niks tegenover werd gezet leek van later zorg, dat wil zeggen: in de tweede inning bleek dit een onoverbrugbraa probleem. Startende werper Temminck gooide de ballen professioneel naast de spots en kon het veld ruimen voor closer Olivier Rappange. De onmogelijke aanbesteding van een wedstrijd closen bij een ruime achterstand vanaf de tweede inning leefde geen moment binnen de selectie. Vanaf het moment dat Temminck de coaching overnam stond alles in het teken van de wedstrijd 'modulair opbouwen' zoals in modern Ghanees een gangbare term is.

Zo kon het zijn dat de selectie langzaam uit verloren positie opkrabbelde en de wedstrijd echt een wedstrijd begon te worden. De temperatuur bood steeds minder weerstand en HCAW 4 wist alle schroom van zich af te gooien. Brutaal werd in de zevende inning zelfs een punt voorsprong genomen op de lijstaanvoerder. De stand van 15-14 in Bussums voordeel bleef vervolgens anderhalf uur lang op het scorebord staan doordat de invalshoek van de zon een onderbreking noodzakelijk maakte. Cola, bier en andere versnaperingen die de stemming positief kunnen beinvloeden boden een prima uitkomst om de tijd door te komen. Ook het inspecteren van de bling bling bij enkele tegenstanders droeg bij aan de gemaakt gezellige sfeer.

Bij de hervatting van de wedstrijd moest HCAW 4 de concentratie zien te herpakken en blind vertrouwen op het uithoudingsvermogen van werper Rappange. Bij twee nullen en drie honken bezet voor de Rhinos in de achtste inning viel de beslissing in de wedstrijd. Een zucht van verlichting galmde door de Bussumse honkbal vallei toen een van de Arnhemmers een bal tussen het in- en outfield leek te gaan parkeren wat echter door linksvelder Tolenaar op onwaarschijnlijke wijze werd verhinderd. In de gelijkmakende helft van de achtste inning wist uitblinker Royce Schmitz (3 uit 3, drie gestolen honken, tweemaal vier wijd en slechts Ă©Ă©nmaal geraakt werper) zelfs nog een insurance run binnen te slaan waarmee de stand naar 16-14 werd getild. Rappange gooide de wedstrijd in de negende inning op slot en stuurde de Arnhemmers met een illusie armer rond 22.45 naar huis.

Na afloop moest Olivier Rappange toegeven dat vrijwel iedere denkbare spier in zijn lichaam overbelast bleek. In een ver verleden heeft Rappange ooit eens vier innings achter elkaar gegooid, 126 ballen in 7 1/3 inning is hem echter vreemd. Maar bij gebrek aan Wouter –kan dit stuk?- van der Kamp als reliever had skipper Mike de Haas vrijwel geen opties meer om de heuvel naar behoren te bemannen. Kenmerkend voor een team in opbouw, dit jaar staat niet voor niets in het teken van de 50% norm en handhaving van het niveau binnen de selectie.

HCAW 4 timmert aan de weg, zoveel is duidelijk. De echte doorbraak zal nog even op zich laten wachten maar de tweede positie in de 4e klasse c (onderbond) biedt wel degelijk perspectief. Vooralsnog leeft de selectie van wedstrijd op wedstrijd, pas tijdens de zomerstop zal er een tussentijdse evaluatie gedaan worden. Het vizier is voorlopig gericht op de ontmoeting met de Moorfielders in Ede. Woensdag 29 juni om 19.00 zal de Bussumse selectie zich wagen op de toendra vlakte rondom Ede om mee te helpen een poema te vangen en te retourneren bij de rechtmatige eigenaar. Doelstelling is echter wel om met twee punten huiswaarts te keren.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by