Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Foutenfestival tekent verzuiling HCAW 4 in klassieke tragikomedie

Vals plat voor werper Van der Kamp een onneembare vesting

De Bilt – “Om in de gaten te hebben wat zich hier voor je eigen ogen afspeelt zou je het eerst moeten begrijpen.” Conclusies zijn soms onvermijdelijk en gedachten onoverbrugbaar. Toch weet Wouter van der Kamp het gehele spectrum aan emoties en wantoestanden terug te brengen tot woorden en gebaren die voor iedereen te begrijpen zijn. Zijn lichaam straalt verveling uit en roept nadrukkelijk om rust terwijl moedeloosheid en angst gevoelens vechten om voorrang. Uit werkelijk niets is af te leiden dat er zojuist een wedstrijd winnend is afgesloten, laat staan dat in hetzelfde lichaam de geest van Jezus Christus zich heeft gevestigd.

Peter Smit tijdens zijn beklimming
De mededeling van Skipper De Haas richting Van der Kamp (“Wouter, jij start vandaag”) kwam hard aan. Nog maar net terug van een hoogte stage in Canada mocht hij zijn goddelijke lichaam op het vals plat tillen in De Bilt. Hij onderging de boodschap gelaten en nam het ter kennisgeving aan om vervolgens uitermate professioneel te werk te gaan. Dat hij het uiteindelijk enkele innings vol zou houden was alleen maar mooi meegenomen. Zijn surplus aan slagkracht (4 hits waaronder 2 twee honkslagen) bepaalde uitendelijk via een ingewikkelde coeffciĆ«nt de keuze voor man van de wedstrijd in zijn voordeel.

Doordat de sympathieke Bussumers op 3 juli de cut misten tegen een groep gemotiveerde polderbewoners speelt de selectie niet meer om het kampioenschap. Dat bracht wat opmerkelijke mutaties met zich mee waaronder de twee relieve beurten van Inho Verheul in Ć©Ć©n wedstrijd maar ook de appearance van korte stop Peter Smit. Op het vals plat blijkt deze man een begenadigd talent. Hij wist de opmars van de eeuwige studenten te stoppen en de score naar alle redelijkheid degelijk in balans te houden. Dit tekent niet alleen talent binnen de groep maar ook diepte in de pitching staf.

De warmte en de hoge luchtvochtigheids graad tilden de middag naar een gezapig geheel. Zonder enige inspiratie werd er door beide ploegen gespeeld, alhoewel de knaagdieren uit De Bilt er nog het minst zin in leken te hebben. De regel waarin beschreven staat dat spelers uit een team hetzelfde tenue moeten dragen werd gemakkelijk uit het oog verloren al bleek achteraf dat vrijwel alle spelersshirts waren gestolen of onder een kussen waren blijven liggen. Pas na acht volledige innings bij een achterstand van 15-11 leek de tijd rijp om gas te geven voor de Bussumers. De offspeed pitches werden zonder pardon het outfield in gewerkt net zo lang tot er 12 runs waren gescoord in de negende slagbeurt. Lang verkeerden de studenten in de waan met de winst aan de haal te kunnen gaan maar dat bleek een illusie. Tegenover de 12 runs werd nog Ć©Ć©n punt gezet en daarmee werd de eindstand bepaald in Bussums voordeel: 16-23.

Toch gingen de Bussumers niet met de volledige winst naar huis; de gele trui moest helaas achterblijven. Niemand minder dan de linkshandige Gabor ging er mee vandoor. Ook de Edison award kon niet mee naar Bussum, deze ging naar de gelijknamige catcher van het studententeam doordat hij tot twee keer toe van het derde honk werd gegooid door stand-in catcher Olivier Rappange. Zelfs het prestigieuze vergulde mes –normaliter een prooi voor de Bussumers- ging deze keer niet naar HCAW 4. De startende werper van de knaagdieren ontving het kleinood vanwege de vlassige bakery beards.

Met een afsluitend groepsgesprek werd de aftrap verzorgd van de zomerstop. Normaal gesproken een moment waarop honkbal gerelateerde zaken aandacht krijgen. Hierbij gooide Peter Smit echter doodleuk in de groep een groot gedeelte van zijn belang in de Rabobank te hebben verkocht om zijn financiƫle positie te versterken. Via een duistere investeringsmaatschappij probeert hij de transactie in een later stadium te specificeren. Tijdens zijn uitleg viel hoofdzakelijk op dat teamgenoten de rode draad door het verhaal uit het oog verloren. In feite zocht Peter een poes voor zijn kater.

7 Augustus begint HCAW 4 aan het vervolg van de competitie, vier opeenvolgende weken zullen er thuis wedstrijden in de planning staan opgenomen te beginnen met een confrontatie met De Hazenkamp 2. De toeschouwers hoeven zich niet te vervelen, enkele cheerleaders zijn aangesteld om de boel op scherp te houden en er zit groot nieuws te wachten op goede verstaanders. Een interessante periode staat voor de deur maar voorlopig kan HCAW 4 rust nemen en rustig uitslapen in de bemachtigde zwarte pyjama’s.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by